Ελλάδα

Επί 4,5 ώρες κατέθετε στον ανακριτή ο δολοφόνος της Δώρας – Εδωσε στοιχεία για τον «Ψηλό» και τον «Χάρη»

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της άτυχης εφοριακού Δώρας Ζεμπέρη στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών έδωσε στον ανακριτή ο Μανώλης Σοροπίδης, καθώς σε υπόμνημα που κατέθεσε μετά την ομολογία του υποστηρίζει ότι άλλοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας. Μάλιστα υποστηρίζει οτι αυτός απλώς την τραυμάτισε και οι άλλοι δυο την σκότωσαν…

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο υπόμνημά του, τον πλησίασαν δύο άτομα και του είπαν ότι θέλουν να σκοτώσει την 32χρονη, λόγω της θέσης που είχε στην εφορία. Μάλιστα, διευκρίνισε ότι ο ένας αποκαλούσε τον άλλο αφεντικό.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο δράστης, τα δύο άτομα τού έταξαν 30.000 ευρώ για να σκοτώσει την άτυχη κοπέλα, ενώ τον είχαν προμηθεύσει με ναρκωτικά. Ο 58χρονος την παρακολουθούσε πάνω από δύο εβδομάδες, μέσα από δύο φωτογραφίες που του είχαν δώσει, ενώ τον είχαν προμηθεύσει και με το μαχαίρι του εγκλήματος.

Οι δύο -κατά τα λεγόμενα του δράστη- ηθικοί αυτουργοί είχαν πει στον 58χρονο ότι μόλις πάρει το κινητό και τα πράγματα της Δώρας να πάει να τα πουλήσει σε καταστήματα στη Μενάνδρου για να φανεί ως ληστεία.

Επί 4,5 ώρες παρέμεινε στο γραφείο του 18ου τακτικού ανακριτή ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη μετά την κλήση του σε απολογία για 2η φορά. Ο 58χρονος οδηγήθηκε στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, υπό τον φόβο νέων προπηλακισμών και επεισοδίων, που όμως αυτή τη φορά αποφεύχθηκαν.

Ο κατηγορούμενος κλήθηκε να απολογηθεί εκ νέου μετά τα συμπληρωματικά του υπομνήματα στον ανακριτή, σύμφωνα με τα οποία υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί αλλά και συνεργοί στη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη.

Η έρευνα της Δικαιοσύνης, πάντως, έχει ανοίξει και προς την πλευρά των φακέλων που είχε στα χέρια της η Δώρα, με τον ανακριτή να καλεί σε κατάθεση συνεργάτες και προϊσταμένους της άτυχης εφοριακού. Σκοπός, να ερευνήσει εάν υπάρχει διασύνδεση της δολοφονίας με κάποια από τις υποθέσεις που είχε στα χέρια της.

Ο δικηγόρος κ. Λύτρας, μιλώντας στους δημοσιογράφους, είπε ότι στη νέα του κατάθεση ο Σοροπίδης υποστήριξε πως οι δύο άγνωστοι είναι όχι μόνο οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας, αλλά και οι πραγματικοί δράστες, καθώς αυτός μόνο την τραυμάτισε, αλλά δεν μπόρεσε να δει ποιος από τους δύο εντολείς του, ο «Χάρης» ή ο «Ψηλός», ήταν αυτός που τη σκότωσε.

Πηγή: iefimerida

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το