Τοπικά

Επί 40 μέρες στα “αζήτητα” του Νοσοκομείου Βόλου η σορός ηλικιωμένου

Από τις 29 Νοεμβρίου, που άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο του Βόλου, η σορός του παραμένει στο ψυγείο και κανείς από τους συγγενείς του, που ενημερώθηκαν για τον θάνατό του δεν ενδιαφέρθηκε για την ταφή του. Οι ίδιοι έχουν προχωρήσει και σε αποποίηση κληρονομιάς. Ο 87χρονος και σύνταξη διέθετε και στέγη, αλλά όχι τη σκέψη των συγγενών του. Ανάλογα περιστατικά έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν, αλλά κυρίως αφορούσαν ανθρώπους που δεν είχαν συγγενείς ή δεν είχαν καμία σχέση με αυτούς.
Ο λόγος για έναν 87χρονο που μετά από εγκεφαλικό πέθανε στο Νοσοκομείο του Βόλου και παραμένει στα “αζήτητα” για 40 ημέρες.

Τα έξοδα της ταφής του θα αναλάβει η εκκλησία και ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων “Ο Εσταυρωμένος” που αναμένει τη σχετική ειδοποίηση από την Μητρόπολη Δημητριάδος για να βοηθήσει οικονομικά.
Σε ανακοίνωσή του ο “Εσταυρωμένος” αναφέρει:

“Ένας συμπολίτης μας – ο Α.Σ., ετών 87 – εκοιμήθη προ σαράντα (40) ημερών και παραμένει ακόμη “στα αζήτητα” στο ψυγείο του Νοσοκομείου Βόλου, διότι δεν υπάρχει κανείς κοντινός συγγενής για να αναλάβει τα της κηδείας του. Κι όταν κλήθηκαν από την αστυνομία οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες της πόλης μας, για να βοηθήσουν οικονομικά, ούτως ώστε να γίνει η προβλεπόμενη νεκροτομή και να οδηγηθεί η σωρός στην Εκκλησία, να τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία και, στη συνέχεια, να ταφεί στο κοιμητήριο, δήλωσαν αδυναμία….
Όταν ενημερώθηκε η τοπική μας Εκκλησία, άμεσα κινητοποιήθηκαν οι άνθρωποί της, όπως και ο “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ” που δήλωσε δια του Προέδρου του πως θα αναλάβει μέρος των εξόδων. Τελέσαμε τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του και αναμένουμε την σχετική ειδοποίηση από την Ι. Μητρόπολη για να βοηθήσουμε οικονομικά…”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το