Τοπικά

Έπεσαν σοβάδες στο σχολικό συγκρότημα 1ου και 4ου Δημοτικών Σχολείων Αλμυρού

 

Σοβάδες δίπλα σε μαθητές έπεσαν την περασμένη Τετάρτη από το μικρό βοηθητικό κτήριο τουαλετών που βρίσκεται εντός του προαύλειου χώρου στο σχολικό συγκρότημα του 1ου και 4ου Δημοτικών Σχολείων Αλμυρού. Για το γεγονός υπήρξαν διαμαρτυρίες μαθητών και γονέων, με τη Δημοτική Αρχή Αλμυρού να δεσμεύεται πως το συγκεκριμένο κτήριο θα κατεδαφιστεί.
Μαθητές που βρέθηκαν μπροστά την ώρα του περιστατικού περιέγραψαν στους γονείς τους τι ακριβώς συνέβη και επισήμαναν πως ήταν τυχεροί που κάποιο τούβλο δεν έπεσε πάνω τους.
Από την πλευρά του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και 4ου Δημοτικών Σχολείων Αλμυρού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «ηθική αναλγησία» και αναφέρει: «Έπειτα από αλλεπάλληλες συζητήσεις αναφορικά με τη συντήρηση του παλιού κτηρίου τουαλετών, το οποίο βρίσκεται στον χώρο όπου προαυλίζονται τα 1ο και 4ο Δημοτικά Σχολεία Αλμυρού, μετά λύπης διαπιστώνουμε πως το φλέγον αυτό ζήτημα τοποθετήθηκε για μια ακόμη φορά στο συρτάρι των αρμοδίων φορέων. Η σωματική ακεραιότητα των παιδιών θα εξακολουθήσει να βρίσκεται σε κίνδυνο. Ας ελπίσουμε η ολιγωρία αυτή να μην αποβεί μοιραία».

Θα κατεδαφιστεί το βοηθητικό κτήριο από τον Δήμο Αλμυρού
Στο μεταξύ, μετά τη νέα αποκόλληση υλικών και τις διαμαρτυρίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, η κ. Έλενα Ράπτη με ανάρτησή της ενημέρωσε ότι ο Δήμος Αλμυρού θα κατεδαφίσει το συγκεκριμένο βοηθητικό κτήριο. Στην ανάρτηση μεταξύ άλλων αναφέρονται:
«Σε συνέχεια επικοινωνίας μου με γονείς και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των 1ου και 4ου Δημοτικών Σχολείων Αλμυρού αναφορικά με τα συνολικά κτηριακά προβλήματα των εν λόγω σχολείων, και ειδικότερα, σε σχέση με τις πρόσφατες αποκολλήσεις υλικών από βοηθητική κτιριακή εγκατάσταση όπισθεν του 4ου Δημοτικού Σχολείου επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον δήμαρχο Αλμυρού κ. Β. Χατζηκυριάκο, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι έχει αναλάβει κάθε αναγκαία ενέργεια προκειμένου το συγκεκριμένο βοηθητικό κτήριο να κατεδαφιστεί άμεσα, ενώ άμεση μέριμνα – ακόμη και εντός της ημέρας – θα ληφθεί προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα τοποθετηθούν τα αναγκαία μέσα πέριξ αυτού, για την αποτροπή τυχόν τραυματισμών παιδιών και διδακτικού προσωπικού».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το