Τοπικά

Επέκταση και ανακαίνιση του δημοτικού φωτισμού σε περιοχές του Δήμου Βόλου

Η μελέτη για την ανακαίνιση και επέκταση του δημοτικού φωτισμού, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, εγκρίθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου.

Η επέκταση του δημοτικού φωτισμού θα γίνει στις παρακάτω περιοχές:
1) Στην περιοχή των Νέων Παγασών από την οδό Πευκακίων εως το γήπεδο της «Αργούς» στην Δ.Ε. Βόλου. Στο συγκεκριμένο τμήμα έχουν κλαπεί όλες οι καλωδιώσεις, δεν υπάρχει φωτισμός και τα φωτιστικά που υπάρχουν είναι παλιά και κατεστραμμένα και θα πρέπει να αντικατασταθούν
2)Στην περιοχή «Αλωνάκι» στην Δ.Ε. Ν Αγχιάλου. Στο συγκεκριμένο τμήμα δεν επαρκεί ο φωτισμός και τα φωτιστικά που υπάρχουν είναι παλιά.
3)Στην περιοχή «Δημητριάδα» στην Δ.Ε. Ν Αγχιάλου.
4)Στην πλατεία της εκκλησίας Αγ. Γεωργίου στην Δ.Ε. Κάτω Λεχωνίων.
5)Στο πάρκο στην συμβολή των οδών Μαιανδρού και Μαγνησίας στην Δ.Ε. Ν. Ιωνίας. Στο συγκεκριμένο τμήμα δεν επαρκεί ο φωτισμός και πρέπει να ενισχυθεί και το υπάρχων δίκτυο είναι κατεστραμμένο.

Εξοπλισμός για τις παραλίες
Επίσης, εξοπλισμό για την υποστήριξη λουομένων στις παραλίες θα προμηθευτεί ο Δήμος Βόλου καθώς τη σχετική μελέτη, προϋπολογισμού 34.999 ευρώ, ενέκρινε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή. Η ύπαρξη του εξοπλισμού ικανοποιεί τα κριτήρια της ένταξης 11 ακτών του παραλιακού μετώπου του στο πρόγραμμα βράβευσης με Γαλάζια Σημαία, την οργάνωση των 6 χαρακτηρισμένων πολυσύχναστων ακτών, αλλά και υποστηρίζει το σύνολο των υπόλοιπων ακτών, αναβαθμίζοντας συνολικά το παραλιακό μέτωπο, ισχυροποιώντας την επισκεψιμότητα και τον τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής και υποστηρίζοντας την ομαλή χρήση των ακτών από τους κατοίκους και επισκέπτες.
Σύμφωνα με τη μελέτη, ο Δήμος θα προμηθευτεί, μετά από διαγωνισμό, επτά αποδυτήρια, πέντε παρατηρητήρια ακτής, δύο ξύλινα κιβώτια, πέντε πινακίδες ενημέρωσης και 145 μικρές πληροφοριακές πινακίδες.

Ακόμη, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να δώσει παράταση στην προθεσμία περαίωσης του έργου «κτιριακές παρεμβάσεις στον βρεφονηπιακό σταθμό Ηλιαχτίδα στην Άλλη Μεριά και στον Αρχιμανδρίτειο Παιδικό σταθμό Κατηχωρίου μετά από αιτήματα του αναδόχου.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου ολοκληρωθεί αλλά σύμφωνα με την αίτησή του η παράταση χρειάζεται προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία ολοκλήρωσης των απαραίτητων εγγράφων. ΄Έτσι δόθηκε παράταση έως τις 28 Απριλίου.

Τέλος, αποφασίστηκε η διενέργεια διαγωνισμού για την αποκατάσταση ζημιών των οδικών υποδομών και των συνοδών τους υδραυλικών έργων που επλήγησαν από τη φυσική καταστροφή της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1 εκ. ευρώ με ΦΠΑ και αφορά αποκαταστάσεις στη δημοτική ενότητα Νέας Αγχιάλου. Οι προτεινόμενες εργασίες (CPV 45233120-6) αφορούν την αποκατάσταση της βατότητας και της ασφαλούς κυκλοφορίας του οδικού δικτύου των οδών που καταστράφηκαν από πλημμύρα. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το