Τοπικά

Επανεκκίνηση της εργολαβίας για το έργο της ύδρευσης στη Νέα Ιωνία

Άρχισε και πάλι η εργολαβία στη Νέα Ιωνία για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, η οποία είχε σταματήσει στις 6 Νοεμβρίου 2018. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τα μηχανήματα της εργολαβικής εταιρείας ΕΝΙΠΕΑΣ εγκαταστάθηκαν και πάλι προ τεσσάρων ημερών, χωρίς ωστόσο να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από πλευράς ΔΕΥΑΜΒ και Δήμου Βόλου, σχετικά με τις εξελίξεις. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εργολάβος αρχικά κατέθεσε αίτημα στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας για να λάβει έγκριση κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, για την τοποθέτηση των μηχανημάτων.
Πάντως, στη ΔΕΥΑΜΒ και τη Δημοτική Αρχή Βόλου φαίνεται να εξετάζουν την περίπτωση αναζήτησης υπεργολάβων για την ολοκλήρωση του έργου, καθώς από το σύνολο των 120χλμ δικτύου ύδρευσης που προβλέπεται να αντικατασταθεί, έχουν γίνει περίπου 5χλμ.
Να αναφερθεί ότι το έργο σταμάτησε τον περασμένο Νοέμβριο, με τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ Στ. Παπαευσταθίου να δηλώνει τότε πως «ο ανάδοχος του έργου είχε κάποιες αντιρρήσεις σχετικά με τη σύνταξη του ανακεφαλαιωτικού πίνακα». Πάνω σε αυτό προσπαθούμε να βρούμε λύση. Δεν έχει κάνει ιδιαίτερο έργο για να πληρωθεί.
Η εργολαβική εταιρεία ΕΝΙΠΕΑΣ είχε αναλάβει το έργο με προϋπολογισμό 17 εκ. ευρώ προσφέροντας συνολική έκπτωση 62,43%. Φορέας υλοποίησης είναι η ΔΕΥΑΜΒ, που είχε λάβει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ενώ με το έργο αναμένεται η εξοικονόμηση 2,5 εκ. κυβικών μέτρων νερού ετησίως.
Το έργο έχει διάρκεια 40 μήνες και αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιουλίου 2021. Η χρηματοδότηση του έργου έχει εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας. Η δημοπράτησή του είχε διεξαχθεί την 1η Αυγούστου 2017 και οι σχετικές υπογραφές για να αναλάβει το έργο η εταιρεία ΕΝΙΠΕΑΣ «έπεσαν» στις 15 Μαρτίου 2018.
Οι εργασίες του έργου κατανέμονται σε 18 ζώνες στο Πολεοδομικό Συγκρότημα των Δ.Ε. Βόλου και Ν. Ιωνίας. Τους πρώτους μήνες προβλέπεται να εκτελεστούν εργασίες στην περιοχή της Ν. Ιωνίας που περικλείεται μεταξύ των οδών Ικάρων – Μανδηλαρά – Παρασκευοπούλου – Καραμπατζάκη – Λεωφ. Ειρήνης με έναρξη στην οδό Μ. Μερκούρη. Περιλαμβάνει την αντικατάσταση 95.500 μέτρων δικτύου ύδρευσης, με την κατασκευή 127.500 μέτρων νέου δικτύου, την αντικατάσταση 8.000 ιδιωτικών παροχών, τον αυτόματο έλεγχο λειτουργίας του νεοκατασκευαζόμενου δικτύου και την επέκταση του υφιστάμενου συστήματος αυτομάτου ελέγχου του υδραγωγείου κατά 18 νέων ζωνών ελέγχου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το