Τοπικά

Επανασυστήνεται στο δήμο Βόλου η δημοτική αστυνομία-Έντεκα άτομα μπορούν να επιστρέψουν

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας προωθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών με απόφασή του ο Δήμος Βόλου.

Καταργούνται στην Ελληνική Αστυνομία οι θέσεις των πρώην δημοτικών αστυνομικών και επανασυστήνονται αυτοδικαίως οι θέσεις και οι κλάδοι της δημοτικής αστυνομίας, οπότε οι δήμοι έχουν δικαίωμα να επανασυστήσουν την υπηρεσία , όπως θα πράξει και ο Βόλος

Αυτή τη στιγμή στην Ελληνική Αστυνομία υπηρετούν πέντε πρώην δημοτικοί αστυνόμοι οι οποίοι έχουν το δικαίωμα με αίτησή τους να επιστρέψουν στο Δήμο Βόλου. Δίνεται επίσης η δυνατότητα σε υπαλλήλους που είχαν μεταταχθεί αυτοδικαίως σε άλλες υπηρεσίες , να να μεταταγούν σε συνιστώμενες οργανικές θέσεις κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας στο Δήμο όπου υπηρετούσαν στις 22/09/2013, εφόσον υποβάλλουν σχετική αίτηση. Για το Δήμο Βόλου υπάρχουν έξι τέτοιες περιπτώσεις υπαλλήλων.

Ο Δήμος Βόλου θα προωθήσει την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας στην οποία μπορούν ενταχθούν οι πρώην Δημοτικοί αστυνομικοί που θα επιστρέψουν από την Ελληνική Αστυνομία στον Δήμο Βόλου αλλά και όσοι είχαν εξαιρεθεί της διαθεσιμότητας και είχαν παραμείνει στην υπηρεσία κατά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας στις 23/09/2013.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το