Τοπικά

Επίσκεψη στελεχών της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων στο Βόλο

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΡΑΛ

Οι προοπτικές ανάπτυξης του λιμανιού του Βόλου, μέσα από την περαιτέρω ενίσχυση των εμπορευματικών του δραστηριοτήτων και τη βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών, ώστε να ενισχυθεί η θέση του ως προορισμός κρουαζιέρας (home port), συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη του αντιπροέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων κ. Δημήτρη Μπαντιά και στελεχών της ΡΑΛ την Πέμπτη 14 Μαΐου, στο Βόλο.
Τα στελέχη της ΡΑΛ συναντήθηκαν συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Γιάννη Πρίγκο, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη και τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΛΒ, κ. Νίκο Σακελλαρίου, με τους οποίους συζήτησαν ζητήματα σχετικά με τη δραστηριότητα του Οργανισμού. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο συναντήσεων της διοίκησης της ΡΑΛ με εκπροσώπους όλων των λιμανιών της χώρας.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, αναφέρθηκε στη φιλοδοξία να εξελιχθεί ο Βόλος σε λιμάνι εκκίνησης κρουαζιέρας (port home) και να μην είναι πια απλός σταθμός. Ο κ. Μπασδάνης τόνισε την αναγκαιότητα βελτίωσης των υπαρχουσών και δημιουργίας νέων υποδομών σχετικά με την κρουαζιέρα, ενώ έδωσε έμφαση και στην ανάγκη δημιουργίας μαρίνας, η οποία θα αποτελέσει πόλο έλξης για σκάφη αναψυχής και θα τονώσει την επιχειρηματική δραστηριότητα.
Εξάλλου, στην ίδια συνάντηση, εξετάστηκαν οι σχέσεις του Οργανισμού Λιμένος με τον επιχειρηματικό κόσμο που αφορούν είτε στο καθεστώς παραχωρήσεων είτε στην χρήση υπηρεσιών, ενώ εκφράστηκε η άποψη ότι θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στις μεικτές δραστηριότητες που αναπτύσσει το λιμάνι του Βόλου (εμπορευματικές και επιβατηγές – τουριστικές), προκειμένου να αποκομιστούν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας επισήμανε, τέλος, προς τον κ. Μπαντιά ότι θα πρέπει να εξεταστεί από την κυβέρνηση, στο πλαίσιο μίας γενικότερης στρατηγικής χρήσης των λιμανιών, η δυνατότητα δημιουργίας ελεύθερης ζώνης εμπορίου στο λιμάνι του Βόλου που, λόγω και της γεωγραφικής του θέσης, θα δώσει τη δυνατότητα σε επενδυτές να προσεγγίσουν την χώρα μας και επιπλέον θα βοηθήσει τους επιχειρηματίες στην περαιτέρω διάθεση των προϊόντων τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το