Κόσμος

Επαναπατρίστηκε η σορός ενός ομήρου που είχε δολοφονηθεί από τη Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι εντόπισε τη σορό ενός άνδρα που κρατούνταν όμηρος στη Γάζα, σε μια νυχτερινή επιδρομή στο Χαν Γιουνίς.

Πρόκειται για τον Ελάντ Κατζίρ, που είχε απαχθεί από το κιμπούτς Νιρ Οζ κατά τη διάρκεια των επιθέσεων της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Η σορός του μεταφέρθηκε στο Ισραήλ, έχει αναγνωριστεί και η οικογένειά του έχει ενημερωθεί.

Ο 47χρονος άνδρας είχε απαχθεί μαζί με τη μητέρα του Χάνα, 77 ετών, η οποία είχε απελευθερωθεί μαζί με άλλους 104 ομήρους κατά τη διάρκεια εξαήμερης εκεχειρίας στα τέλη Νοεμβρίου. Ο πατέρας του, Αβραάμ, είχε δολοφονηθεί στο κιμπούτς από τρομοκράτες της Χαμάς.

Η αδελφή του Ελάντ Κατζίρ κατηγόρησε τις ισραηλινές αρχές για τον θάνατο του αδελφού της σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας ότι θα είχε επιστρέψει ζωντανός αν είχαν συμφωνήσει σε νέα συμφωνία εκεχειρίας.

«Πρωθυπουργέ, υπουργικό συμβούλιο πολέμου και μέλη του συνασπισμού: Κοιτάξτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και πείτε αν τα χέρια σας δεν έχυσαν αίμα», έγραψε στο Facebook.

Τον Ιανουάριο, η παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ είχε δημοσιεύσει βίντεο που υποτίθεται ότι δείχνει τον Κατζίρ να μιλάει από την αιχμαλωσία στη Γάζα. Δεν ήταν σαφές αν είχε βιντεοσκοπηθεί υπό πίεση ή όχι.

Στο βίντεο, έλεγε ότι είχε βρεθεί κοντά στο θάνατο περισσότερες από μία φορές. Καλούσε την ισραηλινή κυβέρνηση να σταματήσει τον πόλεμο και να φέρει αυτόν και άλλους ομήρους στην πατρίδα τους. Έλεγε επίσης επανειλημμένα ότι αγαπούσε και του έλειπε η οικογένειά του.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των IDF ο όμηρος δολοφονήθηκε από τους απαγωγείς του στα μέσα Ιανουαρίου, αμέσως μετά τη δημοσίευση του βίντεο. Τον έθαψαν στο προσφυγικό στρατόπεδο του Χαν Γιούνις.

Η πληροφορία για τον τάφο του έφτασε στο Ισραήλ μόλις πριν από μία εβδομάδα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το