Τοπικά

Εορταστικό τραπέζι έστρωσε η Κουζίνα Αλληλεγγύης έξω από την εκκλησία Αγ. Νικολάου

Εορταστικό τραπέζι με φαγητό, φρούτα, γλυκά και βασιλόπιτα, έστησε σήμερα το μεσημέρι η Κουζίνα Αλληλεγγύης έξω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στον Βόλο και αρκετοί ήταν αυτοί που ήρθαν στο σημείο για να πάρουν φαγητό και να ευχηθούν για το νέο έτος.Η Λέσχη Εθελοντών Βόλου ΕΠΟΜΕΑ βοήθησε να στηθεί το εορταστικό τραπέζι, και όπως δήλωσε η Αγγελική Ιωαννίτη, από την Κουζίνα Αλληλεγγύης, το τραπέζι δεν ήταν μόνο αγάπης καθώς αυτό συμβαίνει όλη τη χρονιά.

Καθημερινά η Κουζίνα Αλληλεγγύης προσφέρει 150 μερίδες φαγητού, 86 πρωινά σε μαθητές που τα έχουν ανάγκη και η δράση της δεν σταματάει εκεί καθώς κάθε εβδομάδα ετοιμάζει ένα πακέτο με τρόφιμα για 38 οικογένειες της περιοχής για να τα μαγειρέψουν. Επίσης προσφέρει 40 μερίδες με φαγητό στο ΚΑΠΗ και σε πλατεία της Νέας Ιωνίας.

Τον κόσμο, που προσφέρει για να υπάρχουν αυτά τα γεύματα, ευχαρίστησε η εθελόντρια της Κουζίνας Γεωργία Αλεξίου.  Δήλωσε πως χωρίς τη συνδρομή του κόσμου, δεν θα μπορούσε να είχε γίνει τίποτα και χαρακτήρισε πολύ σημαντικές τέτοιες πρωτοβουλίες καθώς οι ανάγκες των ανθρώπων αυξάνονται σε δύσκολους καιρούς.

Από την πλευρά της η κ. Ιωαννίτη πρόσθεσε πως συνεχίζεται η προσπάθεια προκειμένου να δημιουργηθεί ένας πολυχώρος αλληλεγγύης για τους ανθρώπους που τον έχουν ανάγκη.  Στον χώρο αυτό όποιος άνθρωπος χρειάζεται βοήθεια, θα μπορεί να κάνει μπάνιο, να ντυθεί, να κουρευτεί για να μπορέσει να ζητήσει δουλειά.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το