Ελλάδα

ΕΟΦ: Μη χρησιμοποιήσετε αυτό το σκεύασμα για την αρθρίτιδα

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΕΟΦ σχετικά με σκεύασμα για την αρθρίτιδα.

Ο οργανισμός ζητά από τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το σκεύασμα Hondrofrost για τους πόνους των αρθρώσεων να μην το χρησιμοποιήσουν καθώς δεν είναι εγκεκριμένο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, δεν έχει αξιολογηθεί η ασφάλεια ή η αποτελεσματικότητα της χρήσης του προϊόντος. Μάλιστα, σημειώνεται ότι, το Hondrofrost διαφημίζεται παράνομα από συγκεκριμένες ιστοσελίδες, καθώς και ότι, η εταιρεία που το διακινεί, είναι άγνωστη.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στην παρουσίαση του σκευάσματος Hondrofrost τo οποίo διαφημίζεται στο διαδίκτυο ως φάρμακο για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων, για την αποκατάσταση του κατεστραμμένου χόνδρου, για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φλεγμονών στις αρθρώσεις κλπ.

Το σκεύασμα αυτό δεν είναι εγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν, και ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του.

To Hondrofrost, διαφημίζεται και διακινείται στη χώρα μας διαδικτυακά μέσω ιστοσελίδων, όπως: https://greece.hondrofrost-gel.site, https://gr.hondrofrost.eu, www.metrogreece.gr, www.ypyp-fit.gr κ.α., παρανόμως, ενώ η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του ή τη διακίνησή του στην ελληνική αγορά είναι άγνωστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους τo σκεύασμα Hondrofrost, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το