Άρθρα

Εντυπώσεις από συγκέντρωση του Κ. Βελόπουλου στη Βέροια

Του Παύλου Μαρκάκη*

Την Κυριακή 31 Μαρτίου πήγα στην συγκέντρωση που είχε προγραμματίσει ο Κυριάκος Βελόπουλος στην Βέροια. Είχα καιρό να παρακολουθήσω από κοντά ομιλίες του.
Ήθελα να δω για να έχω προσωπική γνώμη, την ανταπόκριση που έχει η ‘’ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ’’ τώρα στην Μακεδονία μας και κυρίως την αντίδραση των ψηφοφόρων μετά στην ταπεινωτική Συμφωνία των Πρεσπών.
Η συγκέντρωση έγινε σε κέντρο στην πλατεία της ΕΛΙΑΣ. Το κέντρο είχε καθίσματα που μπορούν να καθίσουν περίπου 400 άτομα και γέμισε ασφυκτικά και με τους όρθιους μπορεί να ξεπέρασε και τα 450-500 άτομα και χωρίς να μπορώ να υπολογίσω του ς έξω από την αίθουσα ή όσους ήρθαν μετά την προγραμματισμένη ώρα λόγο και της αλλαγής της.
Η συγκέντρωση, όπως και όλες που έχει πραγματοποιήσει ο Κυριάκος Βελόπουλος, ήταν αυθόρμητη και με την πρόσκληση μόνο μέσω των εκπομπών του. Δεν έχουν δηλαδή το οργανωμένο στοιχείο, μέσω πολλών τηλεφωνικών εκκλήσεων, των μετακινήσεων από άλλα μέρη και συμμετοχών μέσω πολιτικών γραφείων βουλευτών, όπως χαρακτηρίζονται οι συγκεντρώσεις κομμάτων που εμφανίζονται με μεγάλα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις.

Συγκριτικά στην περιοχή έγινε πριν λίγες μέρες και μάλιστα στο ίδιο κέντρο συγκέντρωση πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον ‘’υπερ-υπουργό’’ κ. Νίκο Παππά.
Οι ίδιοι άνθρωποι του κέντρου με πληροφορήσαν για μια συγκέντρωση των 60-80 ατόμων. Εσείς θα καταλάβετε αμέσως τι σημαίνει αυτό σε έναν Νομό όπου ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει 3 Βουλευτές χωρίς να υπολογίζω τον κομματικό κρατικό μηχανισμό.
Επίσης την ίδια μέρα το απόγευμα έγινε η προγραμματισμένη συγκέντρωση του κ. Μητσοτάκη σε μεγάλη αίθουσα τοπικού ξενοδοχείου. Από τις εικόνες που είδα στην Τ.V πραγματικά η αίθουσα γέμισε και ίσως η συγκέντρωση ήταν λίγο μεγαλύτερη από την αντίστοιχη αυτής του κ. Βελόπουλου.
Εκεί η Ν.Δ εκλέγει έναν Βουλευτή, ξέρουμε επίσης πώς οργανώνονται πια οι συγκεντρώσεις της και επί πλέον, βάσει των δημοσκοπήσεων, έχει και το πλεονέκτημα της ‘’παράσταση νίκης’’ στις επόμενες εκλογές.

Γνωρίζω ότι τα συμπεράσματα από το πλήθος των συγκεντρώσεων είναι σχετικά. Δηλαδή δεν συμμετέχουν όλοι όσοι ψηφίζουν και έχουν προτίμηση σε μια πολιτική παράταξη και υπάρχει πλέον σήμερα μια γενική αποστροφή για πολλούς λόγους στην συμμετοχή των ψηφοφόρων σε τέτοιες εκδηλώσεις.
Όμως οι αντικειμενικές ενδείξεις των συγκεντρώσεων δίνουν στοιχεία καλύτερα από τις δημοσκοπήσεις.
Όταν ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι παντού αναγνωρίσιμος και προσελκύει σήμερα ένα σημαντικό κομμάτι ψηφοφόρων που έχουν απογοητευθεί από τα υπάρχοντα κόμματα και έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στους κομματικούς σχηματισμούς που ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές, αυτό αποτυπώνεται σε όλες τις συγκεντρώσεις του και με πολύ μεγάλη υπεροχή στην Μακεδονία μας.

Όταν αρχηγοί κομμάτων δεν τολμούν να βγουν από τα γραφεία τους, δεν διανοούνται να κάνουν προεκλογικές συγκεντρώσεις ή όταν το προσπαθούν οι συγκεντρώσεις τους είναι συνάθροιση 30-50 ατόμων που δείχνουν την πολιτική γύμνια τους, είναι επόμενο να μην έχουν καμιά ελπίδα εκλογικής επιτυχίας.
Εγώ από την εικόνα που αποκόμισα από την συγκέντρωση του Κυριάκου Βελόπουλου στην Βέροια σε συνδυασμό και με την ατμόσφαιρα αποδοχής στην τοπική κοινωνία και έχοντας την εμπειρία πολλών χρόνων στην πολιτική σκηνή και με πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις εκτιμώ ότι η ‘’ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ’’ θα έχει σημαντικά μεγάλο ποσοστό στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις είτε για το Εθνικό κοινοβούλιο είτε για την Ευρωβουλή.
Θεωρώ ότι στην περιοχή της Μακεδονίας μας και γενικά στην Βόρειο Ελλάδα, μετά την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών, που θα επηρεάσει καθοριστικά τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, ο Κυριάκος Βελόπουλος έχει αποκτήσει, επι πλέον, ένα σημαντικά ευνοϊκό ακροατήριο και τα ποσοστά του κινήματός του θα ξεπεράσουν ακόμη και τα ποσοστά άλλων παραδοσιακών σχηματισμών.
Νομίζω ότι οι δημοσκόποι, αν εξακολουθήσουν να ‘’μαγειρεύουν’’ τα αποτελέσματα των ερευνών τους, θα αιφνιδιαστούν και ακόμη χειρότερο θα εκτεθούν.

*Ο Παύλος Μαρκάκης είναι π. Βουλευτής Μαγνησίας, Υπεύθυνος της ‘’ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ’’ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το