Τοπικά

Εντός ημερών θα διανεμηθούν οι υφασμάτινες μάσκες στους μαθητές

Και στη Μαγνησία εστάλησαν οι μάσκες «γίγας» για τους μαθητές άνω των δέκα ετών, και οι οποίες βέβαια δεν προωθήθηκαν ποτέ στα σχολεία για ευνόητους λόγους. Πάντως σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει η αντιδημαρχία Παιδείας από την ΚΕΔΕ μέχρι την Παρασκευή θα έχουν σταλεί οι μάσκες με τα κανονικά μεγέθη για να διοχετευτούν σε όλα τα σχολεία.
Το αλαλούμ με τις μάσκες που συνέβη σε όλη τη χώρα, προσπάθησε να διορθώσει το υπουργείο Παιδείας διακόπτοντας την παραγωγή μασκών στους συγκεκριμένους τύπους, ενώ πλέον γίνεται προσπάθεια για να βγει νέα παραγωγή.
Σύμφωνα με το www.ing εξηγήσεις για το ζήτημα έδωσε η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας αποδίδοντας σε μια ασάφεια στη διατύπωση για τις διαστάσεις της μάσκας το πρόβλημα.

Όπως ανέφερε η αρμόδια Αρχή, οι διαστάσεις αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών.
«Η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης δεν ήταν σαφής, με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου» πρόσθεσε η γενική γραμματεία Δημόσιας Υγείας.
Για «αστοχία» έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως όσον αφορά στο τι συνέβη με ορισμένες από τις μάσκες που παραδόθηκαν στα σχολεία τη Δευτέρα.
«Υπήρξαν και αστοχίες και δόθηκαν εξηγήσεις. Ήδη έχουν ετοιμαστεί οι νέες προδιαγραφές» είπε η κυρία Κεραμέως προσθέτοντας ότι «η ΚΕΔΕ που έχει συντονίσει την προσπάθεια, είχε φροντίσει να δοθούν μάσκες μιας χρήσης όπου δεν υπήρχαν ή όπου δεν δόθηκε η κατάλληλη μάσκα».
Αυτή τη στιγμή στη Μαγνησία οι μαθητές έχουν παραλάβει από πέντε μάσκες μιας χρήσεως ο καθένας καθώς από τέσσερις μάσκες μιας χρήσεως ο κάθε εκπαιδευτικός.
Αναμενόταν, όμως να δοθούν και οι υφασμάτινες μάσκες από δύο σε κάθε μαθητή.

Η αντιδήμαρχος παιδείας κ. Γεωργία Τοκαλή-Μποντού τόνισε πως «για τους μαθητές κάτω των δέκα ετών εστάλησαν υφασμάτινες μάσκες σε κανονικό μέγεθος. Βέβαια περιμέναμε δύο για κάθε μαθητή, και μας ήρθε μία για κάθε μαθητή. Όσον αφορά στους μαθητές άνω των δέκα ετών, προέκυψε το πρόβλημα με το μέγεθος που ήταν μεγάλο, ένα θέμα που αφορούσε όλη την Ελλάδα. Παραλάβαμε αυτές τις μάσκες, αλλά δεν τις αποστείλαμε στα σχολεία. Επικοινωνήσαμε με την ΚΕΔΕ και μας είπε πως αύριο Πέμπτη ή μεθαύριο Παρασκευή θα έχουν έρθει οι νέες μάσκες, κανονικού μεγέθους για τους μαθητές άνω των δέκα ετών. Μόλις τις παραλάβουμε, θα τις αποστείλουμε όλες στα σχολεία. Μάλιστα περιμένουμε και τη δεύτερη υφασμάτινη μάσκα για κάθε μαθητή κάτω των δέκα ετών για τις στείλουμε όλες».
Στον Δήμο Βόλου οι μαθητές κάτω των δέκα ετών που αναμένουν μάσκες, ανέρχονται στους 8.858, οι άνω των δέκα ετών στους 1.777 και οι εκπαιδευτικοί στους 1.534, συνολικά 11.902 άτομα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το