Τοπικά

Έντονο ενδιαφέρον από Βολιώτες για δίπλωμα οδήγησης δικύκλου έως 125 κ.εκ. 

Έντονο είναι το ενδιαφέρον Βολιωτών, κάτοχοι άδειας οδήγησης αυτοκινήτου, οι οποίοι θέλουν να βγάλουν δίπλωμα οδήγησης δικύκλου έως 125 κυβικά εκατοστά. Βολιώτες τηλεφωνούν στις σχολές οδηγών, οι οποίες παραμένουν κλειστές για 5 μήνες με κρατική εντολή λόγω της πανδημίας για να μάθουν λεπτομέρειες. Επίσης, έντονο είναι το ενδιαφέρον Βολιωτών που είτε διέκοψαν τα μαθήματα οδήγησης είτε τα ολοκλήρωσαν και περίμεναν τις εξετάσεις είτε θέλουν να αρχίσουν τη διαδικασία για δίπλωμα οδήγησης και τους πρόλαβαν τα μέτρα απαγόρευσης.

Μεγάλο το ενδιαφέρον των Βολιωτών για δίπλωμα οδήγησης δικύκλου έως 125 κ.εκ., οι οποίοι κατέχουν ήδη άδεια οδήγησης αυτοκινήτου και οι οποίοι τηλεφωνούν σε σχολές οδηγών για να μάθουν πώς και από πότε μπορούν να βγάλουν το δίπλωμα.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Νομού Μαγνησίας κ. Ιορδάνης Πολατίδης αρκετοί τηλεφωνούν για να μάθουν λεπτομέρειες και να προχωρήσουν τη διαδικασία για δίπλωμα οδήγησης δικύκλου έως 125 κ.εκ., αλλά οι σχολές οδηγών παραμένουν κλειστές 5 μήνες. «Οι σχολές οδηγών έχουν κατεβάσει «ρολά» από 6 Νοεμβρίου και τους τελευταίους 5 μήνες γίνονται μαθήματα και εξετάσεις μόνο για επαγγελματικά, φορτηγά και λεωφορεία» σημείωσε ο ίδιος.

Από την άλλη έντονο είναι το ενδιαφέρον για δίπλωμα οδήγησης από Βολιώτες που έκαναν μαθήματα και δεν πρόλαβαν να δώσουν τις απαραίτητες εξετάσεις, από άλλους που θέλουν να αρχίσουν τη διαδικασία για δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου ή δικύκλου, ακόμη και από υποψήφιους οδηγούς, οι οποίοι δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τα μαθήματα.
«Τα τηλεφωνήματα είναι αρκετά και περιμένουμε και εμείς το «πράσινο φως» από την πολιτεία για να ανοίξουμε τις σχολές και να αρχίσουμε τα μαθήματα» ανέφερε ο ίδιος, εκτιμώντας πως το «άνοιγμα» στον κλάδο θα γίνει μετά το Πάσχα με την εστίαση.
Ο πρόεδρος Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Νομού Μαγνησίας αναφέρθηκε και στα πολλά προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγών, αφού πάνε 5 μήνες από τότε που τράβηξαν «χειρόφρενο».

Τα έξοδα, όπως είπε, «τρέχουν» και η μόνη βοήθεια είναι οι επιστρεπτέες προκαταβολές. «Έχουμε κάνει τις αιτήσεις μας για τον 7ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής και περιμένουμε» τόνισε, για να συμπληρώσει πως με μηδενικά έσοδα καλούνται να πληρώσουν ασφαλιστικές εισφορές, ασφάλειες οχημάτων, λογαριασμούς κ.λπ.
Ο κ. Ιορδάνης Πολατίδης επισήμανε πως πρέπει άμεσα να δουν οι υπεύθυνοι και την επόμενη μέρα με το άνοιγμα του κλάδου. «Κάποια στιγμή που θα ανοίξουμε, θα δημιουργηθεί πάλι πρόβλημα με τις εξετάσεις. Ο μεγάλος αριθμός υποψήφιων οδηγών που θα συσσωρευτεί, σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού της αρμόδιας υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένη με τις εξετάσεις οδήγησης, θα δημιουργήσει «λίστες αναμονής»» σημείωσε ο ίδιος.

Να σημειωθεί πως βάσει του νέου νόμου επιτρέπεται η οδήγηση μοτοποδηλάτων (κατηγορία ΑΜ, έως 50 κυβικά εκατοστά) από οδηγούς που κατέχουν την άδεια οδήγησης αυτοκινήτου (Β) πάνω από έξι έτη και έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 27 ετών και η οδήγηση ελαφρού δικύκλου (κατηγορία Α1, έως 125 κυβικά εκατοστά), μόνο εντός της Ελλάδας από οδηγούς που κατέχουν άδεια οδήγησης αυτοκινήτου (Β) πάνω από έξι έτη, έχουν συμπληρώσει την ηλικία 27 ετών και έχουν ολοκληρώσει πέντε ώρες σχετικής εκπαίδευσης.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το