Τοπικά

Έντονη διαμαρτυρία από τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου για την υποτυπώδη τραπεζική εξυπηρέτηση της περιοχής

Την έντονη διαμαρτυρία του προς τα αρμόδια Υπουργεία και φορείς της κυβέρνησης καθώς και την Τράπεζα της Ελλάδος, διατυπώνει ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου για την υποτυπώδη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η τραπεζική εξυπηρέτηση στην περιοχή του Ανατολικού Πηλίου.
Παράλληλα, σε συνεργασία με οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς της περιοχής, θα εξεταστεί ένας νέος οδικός χάρτης, ο οποίος θα προσφέρει σύγχρονες και βιώσιμες λύσεις παροχής αναβαθμισμένων τραπεζικών υπηρεσιών.

Ήδη, επιχειρήσεις της περιοχής οι οποίες ασφυκτιούν στο σχεδόν μονοπωλιακό τραπεζικό περιβάλλον, με διαρκή υποβάθμιση των τραπεζικών υπηρεσιών προς εταιρίες και φυσικά πρόσωπα, αναζητούν νέες, υγιείς συνεργασίες με πιστωτικά ιδρύματα για να υποστηρίξουν το επιχειρηματικό γίγνεσθαι και την πρόοδο.
Ο Δήμαρχος Παν. Κουτσάφτης εξέφρασε στην Τράπεζα Πειραιώς την έντονη δυσαρέσκεια της Δημοτικής Αρχής και της τοπικής κοινωνίας για το επίπεδο των υπηρεσιών της, τονίζοντας σε υψηλούς τόνους πως η επίκληση υποστελέχωσης, δεν γίνεται πλέον αποδεκτή.

“Η τραπεζική εξυπηρέτηση στην περιοχή μας, υποβαθμίζεται διαρκώς σε αντίθεση με τις ανάγκες συνδημοτών μας, επαγγελματιών και επιχειρήσεων, επισκεπτών, παραγωγικών δυνάμεων οι οποίες δημιουργούν, αναπτύσσονται και ενισχύουν την τοπική οικονομία.
Στις ιδιαίτερες οικονομικές συνθήκες της πανδημίας, η υπομονή μας, η ανοχή όλων εξαντλήθηκε.
Οι τραπεζικές υπηρεσίες στην περιοχή μας αντί να στηρίξουν την κοινωνία, την επιχειρηματικότητα, απουσίαζαν εκκωφαντικά προκαλώντας πολλά προβλήματα με απροσδιόριστες οικονομικές συνέπειες.
Ο έλεγχος και ο προσδιορισμός ευθυνών, είναι αρμοδιότητα ελεγκτικών Αρχών και της Δικαιοσύνης, επισημαίνει ο Δήμαρχος και συμπληρώνει: Δεν μένουμε σε διαμαρτυρίες, καταγγελίες, σε αναφορές.
Τονίσαμε με τον πιο έντονο τρόπο ότι δεν επιτρέψουμε να συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση η οποία υπονομεύει την αναπτυξιακή προσπάθεια.
Ζητάμε από την κυβέρνηση, την Τράπεζα της Ελλάδος, την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, όλους τους συναρμόδιους φορείς, να προτείνουν άμεσα την νέα κανονικότητα στην τραπεζική εξυπηρέτηση των χιλιάδων συμπολιτών και επιχειρήσεων της περιοχής μας.”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το