Ελλάδα

Έντονη αντίδραση από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ποντιακού Ελληνισμού εναντίον του Ρέμου

Η συνέντευξη που έδωσε ο Αντώνης Ρέμος στην εφημερίδα Hurriyet και οι δηλώσεις του σχετικά με τον Κεμάλ Ατατούρκ και την καταγωγή του, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις. Μάλιστα, ο γνωστός τραγουδιστής φρόντισε να δώσει τη δική του δημόσια απάντηση ξεκαθαρίζοντας όσα είπε. Ωστόσο, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ποντιακού Ελληνισμού (Π.Α.Σ.Π.Ε.) αντέδρασε έντονα, αποστέλλοντας επίσημη ανακοίνωση, με την οποία καλεί τον τραγουδιστή να πάει τα γραφεία τους να τον ενημερώσουν για την ιστορία του Κεμάλ.

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση του συμβουλίου.
«Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του τραγουδιστή κ. Αντώνη Ρέμου, σχετικά με τον Κεμάλ Μουσταφά Πασά, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής.
Χρόνια τώρα και εμείς ,όπως και πολλοί άλλοι συμπατριώτες μας, παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και διασκεδάζουμε με τα τραγούδια του και τις «καλλίφωνες» εκτελέσεις του ,ενώ με συμπάθεια παρακολουθούμε κατά καιρούς ,άσχετα αν συμφωνούμε η διαφωνούμε με τα όσα λέει ως ειδικός στα τηλεοπτικά σόου στα οποία συμμετέχει και τις κρίσεις που εκφράζει για την ποιότητα των διαγωνιζόμενων φιλόδοξων αοιδών.
Όμως οι «παράφωνες» όσο και ανιστόρητες πρόσφατες δηλώσεις του εν λόγω τραγουδιστή που έγιναν ,θέλουμε να πιστεύουμε, λόγω άγνοιας από μέρους του των πραγματικών ιστορικών γεγονότων της περιόδου 1914-1922 και τα όσα τραγικά υπέστησαν Αρμένιοι, Ασσύριοι και Έλληνες του Πόντου και της Μικράς Ασίας από τους νεότουρκους αρχικά και τους κεμαλιστές στην συνέχεια και είχαν σαν αποτέλεσμα τη σφαγή 2.000.000 εκ. και πλέον αθώων θυμάτων και την προσφυγοποίηση άλλων τόσων ανθρώπων που χωρίς την θέλησή τους εγκατέλειψαν αγαπημένους τόπους όπου έζησαν ειρηνικά για 2.000χιλ. χρόνια και ότι δημιούργησαν οι πρόγονοί τους, αποτελούν ύβρη και έλλειψη σεβασμού στην μνήμη των αδικοχαμένων συμπατριωτών μας .

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το