Lifestyle, Θ Plus

Εντίθ Πιάφ: Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» την τραγουδίστρια για να διηγηθεί την ιστορία της

Με αφορμή τα εξήντα χρόνια από τον θάνατο της Εντίθ Πιαφ, ένα μεγάλο βιογραφικό ντοκιμαντέρ έρχεται από την Warner Music Entertainment και την εταιρεία παραγωγής, Seriously Happy.

Το πιο χαρακτηριστικό αυτής της παραγωγής, είναι ότι η ιστορία της θρυλικής Γαλλίδας τραγουδίστριας θα ξεδιπλωθεί στην οθόνη, με τη δική της φωνή.

Η Warner Music ανακοίνωσε χαρακτηριστικά πως «συνεργάστηκε με τους διαχειριστές της κληρονομιάς της θρυλικής Γαλλίδας καλλιτέχνιδας», προκειμένου να αναδημιουργήσει τη φωνή αλλά και την εικόνα της, για την επερχόμενη βιογραφία της.

«Η Warner Music Entertainment και η εταιρεία παραγωγής, Seriously Happy, θα αναπτύξουν την πρώτη βιογραφία ενός καλλιτέχνη χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη και θα αφηγηθούν την απίστευτη ιστορία της Piaf, για τους αγώνες που έδωσε μέχρι να αναδειχθεί σε σύμβολο της γυναικείας ενδυνάμωσης και μία από τις πιο εμβληματικές καλλιτέχνιδες της Γαλλίας όλων των εποχών» αναφέρεται στο δελτίο τύπου.

Συγκέντρωσαν εκατοντάδες ηχογραφήσεις της
Για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ, η Warner Music έχει ανατρέξει ήδη 80 χρόνια πίσω για να συγκεντρώσει εκατοντάδες ηχογραφήσεις της, με σκοπό να τις μελετήσει και να τις αναδημιουργήσει μέσω τεχνητής νοημοσύνης. «Η ξεχωριστή φωνή και η εικόνα της Πιαφ θα αναβιώσουν για να ενισχυθεί περαιτέρω η αυθεντικότητα και ο συναισθηματικός αντίκτυπος της ιστορίας της» σημειώνεται, στην ανακοίνωση.

Η ταινία – ντοκιμαντέρ
Η ταινία θα ξεκινά από τη δεκαετία του 1920, καλύπτοντας τη ζωή της στο Παρίσι και τη Νέα Υόρκη, μέχρι και το θάνατό της το 1963, ενώ θα περιλαμβάνει πρωτότυπες ηχογραφήσεις από επιτυχίες της όπως το «La Vie en rose», το «Non, je ne regrette rien» κ.α.

«Ήταν μια ξεχωριστή και συγκινητική εμπειρία να μπορούμε να ακούμε τη φωνή της Edith για άλλη μια φορά, και η τεχνολογία μας έκανε να νιώθουμε σαν να ήμασταν ξανά στο δωμάτιο μαζί της», ανέφεραν σε δήλωσή τους οι Catherine Glavas και Christie Laume, διαχειριστές της περιουσίας της.

Η Εντίθ Πιαφ θα «αφηγηθεί» τη ζωή της στο 90λεπτο ντοκιμαντέρ, όπου θα περιλαμβάνει και θα αποκαλύψει άγνωστα μέχρι σήμερα στοιχεία για τη ζωή της.

Το πνεύμα της, τα προσωπικά της επιτεύγματα και οι απίστευτες ερμηνείες της, θα προβληθούν μέσα από μια σύγχρονη οπτική γωνία, ενώ το ντοκιμαντέρ θα έχει αρχειακό υλικό, θεατρικές και τηλεοπτικές εμφανίσεις, προσωπικό υλικό και τηλεοπτικές συνεντεύξεις, προσθέτει η ανακοίνωση. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του ντοκιμαντέρ δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Δεκαετίες μετά το θάνατο της, η μουσική της Edith Piaf συνεχίζει να ακούγεται σε όλο τον κόσμο, με σχεδόν 300 εκατομμύρια streams μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τη Warner Music.

«Η Edith είναι μία από τις μεγαλύτερες καλλιτέχνιδες που υπήρξαν ποτέ στη Γαλλία, και εξακολουθεί να αποτελεί πηγή τόσο μεγάλης υπερηφάνειας για τον γαλλικό λαό», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Warner Music France, Alain Veille.

«Είναι τόσο λεπτή η ισορροπία, όταν συνδυάζεις τη νέα τεχνολογία με καλλιτέχνες που έχουν αφήσει ιστορία, και ήταν επιτακτική ανάγκη για εμάς να συνεργαστούμε στενά με την κληρονομιά της Edith και να χειριστούμε αυτό το έργο με απόλυτο σεβασμό. Η ιστορία της αξίζει να ειπωθεί και μέσω αυτής της ταινίας θα μπορέσουμε να συνδεθούμε με ένα εντελώς νέο κοινό και να εμπνεύσουμε μια νέα γενιά θαυμαστών», καταλήγει.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το