Τοπικά

Εντείνεται το φαινόμενο των ελλείψεων φαρμάκων στη Μαγνησία – Ακόμη και σε παιδικά εμβόλια

Εντείνεται το φαινόμενο των ελλείψεων φαρμάκων στη Μαγνησία με τους ασθενείς να αναγκάζονται να μεταβαίνουν από το ένα φαρμακείο στο άλλο για να εξυπηρετηθούν.

Η κατάσταση δεν είναι άγνωστη, ούτε στους ασθενείς ούτε στους φαρμακοποιούς. Εξαγωγές φαρμάκων, έλλειψη ρευστότητας, είναι μερικά από τα αίτια που έχουν καταγραφεί από τους τοπικούς και πανελλήνιους φορείς.
Πάντως, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης, το φαινόμενο, αντί να περιοριστεί, εντείνεται. Ελλείψεις υπάρχουν για πολλές κατηγορίες παθήσεων. Πριν μερικές εβδομάδες ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος είχε εκδώσει μια λίστα με 180 περίπου κατηγορίες. Πάντως το τελευταίο διάστημα βλέπουμε αρκετές ελλείψεις σε σκευάσματα που έχουν σχέση με τις ιώσεις, τις αναπνευστικές παθήσεις. Επίσης παρατηρούνται ελλείψεις σε πολυδύναμα εμβόλια που αφορούν στα παιδιά».
Φαρμακοποιοί επισημαίνουν πως όταν λείπει ένα φάρμακο, τότε ο ασθενής μπαίνει σε λίστα αναμονής για να εξυπηρετηθεί άμεσα, όταν θα γίνει η προμήθεια.
Η έλλειψη φαρμάκων προστίθεται στην ήδη μεγάλη οικονομική αδυναμία των ανθρώπων να προμηθεύονται γενικώς πολλά φάρμακα που επιβαρύνει γενικώς την ανθρώπινη υγεία.
Όπως τόνισε ο κ. Ματσιόλης «από τη μια έχουμε την αύξηση των ελλείψεων στα διάφορα φάρμακα και σκευάσματα που προκαλούν ταλαιπωρία στους ασθενείς και από την άλλη παρατηρείται η οικονομική αδυναμία των πολιτών να προμηθευτούν τα φάρμακα που λάμβαναν σε σχέση με το παρελθόν, ενώ πλέον υπάρχει και ο παράγοντας της ρύπανσης. Γενικώς το επίπεδο υγείας του πληθυσμού κινδυνεύει με υποβάθμιση».
Φ.Σ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το