Ελλάδα

Ενταση στα Εξάρχεια μετά τον «πόλεμο» στα Προπύλαια

εξάρχεια

Στα Εξάρχεια και στην οδό Στουρνάρη, έξω από το Πολυτεχνείο έχει μεταφερθεί εδώ και λίγη ώρα ο κλεφτοπόλεμος των κουκουλοφόρων με τις δυνάμεις τvn MAT. Οι ταραξίες έχουν ανάψει φωτιές και έχουν στήσει οδόφραγμα επί της Στουρνάρη, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται σε απόσταση λίγων μέτρων πιο κάτω, κοντά στην οδό Πατησίων.

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα στα Προπύλαια, από κουκουλοφόρους, μπορεί να έχουν σταματήσει, αλλά η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας παραμένει τεταμένη.

Οι αντιεξουσιαστές, μετά τα επεισόδια που προκάλεσαν -πετώντας βόμβες μολότοφ και πέτρες σε άνδρες των ΜΑΤ- κατευθύνθηκαν από την Πανεπιστημίου προς την Ομόνοια, όπου έβαλαν φωτιά σε δύο κάδους απορριμμάτων. Στη συνέχεια, όμως, έκαναν αναστροφή και κατευθύνθηκαν προς την Πλατεία Συντάγματος, μέσω της Σταδίου, ενώ αργότερα επέστρεψαν στα Προπύλαια.

προπυλαια

Παράλληλα, μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης Χαλκιδικής πραγματοποίησαν πορεία από την αρχή της Πανεπιστημίου προς τα Προπύλαια, μόλις κόπασαν τα επεισόδια.

Αμέσως μετά, όμως, κατευθύνθηκαν προς την Πλατεία Συντάγματος, μπροστά από την Βουλή, όπου και εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους στην εξόρυξη χρυσού.

Αυτή την ώρα, περίπου 150 αντιεξουσιαστές βρίσκονται στα Εξάρχεια, όπου έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων επί της οδού Στουρνάρη, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται λίγα μέτρα πιο κάτω, κοντά στην οδό Πατησίων.

Παράλληλα στα Προπύσλαια παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το