Τοπικά

Ενστάσεις ΤΕΕ Μαγνησίας για κυκλικούς κόμβους “Θ”

Απαξίωσαν και χθες οι φορείς τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Βόλου με αντικείμενο τις παρατηρήσεις επί των προτάσεων της Δημοτικής Αρχής για τις ολοκληρωμένες αστικές παρεμβάσεις, στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2016-2020. Στη συνεδρίαση το «παρών» έδωσαν έξι εκπρόσωποι φορέων, οι οποίοι ζήτησαν αλλαγή της ώρας συνεδρίασης προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα παρουσίας μεγαλύτερου αριθμού. Η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα εξέφρασε ενστάσεις τόσο για τη χρησιμότητα δημιουργίας και των τεσσάρων κυκλικών κόμβων, όσο και για την κατεδάφιση του πρώην κινηματογράφου «Νίκη» στη Ν. Ιωνία για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης.
Στην τοποθέτησή του ο ασκών καθήκοντα δημάρχου Θ. Θεοδώρου αναφέρθηκε στις 10 παρεμβάσεις που προβλέπονται από το επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου Βόλου και το κόστος.
Από την πλευρά του ο γ.γ. του Δήμου Βόλου Στ. Διαμαντίδης αναφέρθηκε και σε μια σειρά ακόμη έργων που θα επιδιωχθεί να υλοποιηθούν συμπληρωματικά, όπως το Μουσείο Αργούς, οι αποθήκες του ΟΛΒ, το πάρκιν στη Φιλελλήνων, το Εκθεσιακό Κέντρο, με ένταξη στο νέο ΣΕΣ ή από χρήματα που θα περισσέψουν από τις εκπτώσεις των έργων για τις αστικές αναπλάσεις.
Η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα άφησε αιχμές σχετικά με τις λιγοστές παρεμβάσεις που προβλέπεται να υλοποιηθούν στη συνοικία του Παλιού Λιμεναρχείου. «Το πρόγραμμα είναι Αστικοί Μετασχηματισμοί με επίκεντρο το Παλιό Λιμεναρχείο. Με αυτό το σκεπτικό το κομμάτι που παίρνει βάσει της πρότασης σε έργα είναι μικρό, με δεδομένο ότι η περιοχή αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα» τόνισε χαρακτηριστικά.
Για την κατεδάφιση του κτιρίου του Υγειονομικού ανέφερε πως «θα πρέπει να ξεκαθαρίσει νομικά το ιδιοκτησιακό καθεστώς», ενώ δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετη στη δημιουργία ανοιχτού χώρου στάθμευσης στον πρώην κινηματογράφο Νίκη, ο οποίος προτείνεται να κατεδαφιστεί.
Παράλληλα, εξέφρασε επιφυλάξεις σχετικά με τη δημιουργία τεσσάρων κυκλικών κόμβων στην πόλη του Βόλου, λέγοντας πως «πρέπει να συνταχθεί κυκλοφοριακή μελέτη», ενώ εμφανίστηκε θετική στην προοπτική δημιουργίας σύγχρονου δικτύου ποδηλατοδρόμων, καθώς και στη μελέτη για το Δημοτικό Θέατρο.
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθ. Τσάμης επισήμανε ότι «στο Βόλο υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την αέρια ρύπανση και πρέπει να τοποθετηθούν 6 μετρητές αέριας ρύπανσης, ώστε να λαμβάνονται σωστά μέτρα όταν απαιτείται.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Κ. Ματσιόλης, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα επέκτασης των πεζοδρόμων και των ποδηλατοδρόμων και πρότεινε να δοθεί προσοχή σε πιθανές άλλες αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων εκτός πόλης.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Γ. Ζαφείρης πρότεινε στο Δήμο να εξετάσει τη λειτουργία σχολής τουριστικών επαγγελμάτων στην ΑΝΕΒΟ.
Ο εκπρόσωπος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Β. Ηλιόπουλος τόνισε πως «έχει απαξιωθεί η Επιτροπή Διαβούλευσης λόγω της ώρας που συνεδριάζει» και ζήτησε την αλλαγή της, ενώ με την πρότασή του συμφώνησαν και οι υπόλοιποι, καθώς και ο Θ. Θεοδώρου.
Στην τοποθέτησή του ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Απ. Ζαρκάδας – Βεργής χαρακτήρισε «πρακτικές τις παρεμβάσεις που προτείνονται».
Να αναφερθεί ότι παραβρέθηκαν ακόμη ο εκπρόσωπος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθαν. Λιάτσικας και ο επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας» Μ. Πατσιαντάς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το