Τοπικά

Η Ένωση Ξενοδόχων για την επίσκεψη της υπ.Τουρισμού στη Μαγνησία

Η προσέγγιση αεροπορικών εταιρειών για το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου, τα συνέδρια, ο ΕΝΦΙΑ σε ατομικές επιχειρήσεις κα οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού κυριάρχησαν στη συζήτηση που είχε με την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας την περασμένη Κυριακή.
Η ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων:

«Τρεισήμισι ώρες διήρκεσε η συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού κας. Έλενας Κουντουρά έναντι της μιας που αρχικά προγραμματιστεί με την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Valis στην Αγριά, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε η Υπουργός στην περιοχή της Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα, είναι η πρώτη φορά που Υπουργός Τουρισμού επισκέπτεται την περιοχή της Μαγνησίας, στο πλαίσιο εξάλλου των πολύ καλών σχέσεων και της στενής συνεργασίας με την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας για την ανάπτυξη του τουρισμού. Το αμέριστο ενδιαφέρον της κας. Υπουργού για την περιοχή μας καθώς και για την περαιτέρω ανάπτυξη της διαπιστώθηκε μέσω της ανταπόκρισης της σε διάφορα θέματα που απασχολούν τόσο την Μαγνησία αλλά και την Θεσσαλία γενικότερα.

Το Αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδας κυριάρχησε στη συζήτηση και η Ένωση Ξενοδόχων θα ήθελε να ευχαριστήσει την κα. Υπουργό για τις μέχρι τώρα ενέργειες της καθώς και για την προσπάθεια που έχει καταβάλλει για την προσέγγιση αεροπορικών εταιρειών και την προσέλκυση πτήσεων. Αναφορικά με το θέμα αυτό το νέο ραντεβού θα δοθεί στην έκθεση World Travel Market στο Λονδίνο τον Νοέμβριο, όπου θα συνεχιστεί η προσπάθεια τόσο από την Υπουργό όσο και από την Ένωση Ξενοδόχων, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, τους Δήμους και την Περιφέρεια οι οποίοι κινούνται στην ίδια κατεύθυνση, για τη βιωσιμότητα της Θεσσαλίας και την ανάπτυξη της περιοχής μέσω της προσέλκυσης νέων πτήσεων. Η Υπουργός ενημέρωσε ότι το αεροδρόμιο θα συμπεριληφθεί σε όλες τις μελλοντικές συζητήσεις με τις αεροπορικές εταιρείες.
Επίσης, θέσαμε υπόψιν της Υπουργού το ζήτημα που έχει προκύψει ότι από 1ης Ιανουαρίου του 2018 δεν θα πραγματοποιούνται φαρμακευτικά συνέδρια στην περιοχή, και τονίσαμε ότι τα μεγάλα συνέδρια «δίνουν ζωή» στην Μαγνησία, ωστόσο με την συγκεκριμένη εγκύκλιο ανατρέπονται όλα τα δεδομένα. Η υπουργός ανέφερε ότι θα το διερευνήσει.
Αναφορικά με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού συζητήθηκε το θέμα της νομοθετικής ρύθμισης και έγινε εκτενής ενημέρωση της κα. Κουντουρά για τις διάφορες μορφές εναλλακτικού τουρισμού της Θεσσαλίας. Από μέρους της η Υπουργός ζήτησε η Ένωση να αποστείλει στον ΕΟΤ τη λίστα όλων των θεματικών εκθέσεων που θα ήθελε η Ένωση να συμμετέχει υπό τη μορφή φιλοξενίας σε περίπτερο του ΕΟΤ προκειμένου να προβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους προορισμούς της Μαγνησίας και ολόκληρης της Θεσσαλίας στους δυνητικούς επισκέπτες.

Επιπλέον συζητήθηκε ο ΕΝΦΙΑ σε ατομικές επιχειρήσεις που διαθέτουν ακίνητα και φορολογούνται ως ακίνητα και όχι ως επαγγελματικές στέγες (συζητήθηκε κάποια πιθανή λύση η οποία θα προωθηθεί στο Υπουργείο Οικονομικών) καθώς και το τεράστιο πρόβλημα που αφορά τον «Ακατάσχετο Λογαριασμό» στο οποίο αν δε δοθεί λύση θα είναι η «ταφόπλακα» των επιχειρηματιών. Αναφέρθηκε το τεράστιο θέμα που έχει προκύψει από τις διάφορες εταιρείες Πνευματικών, Συγγενικών και Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων, όπου η Ένωση δήλωσε ότι τόσο σαν νέο Δ.Σ. όσο και μέσω των νέων οργάνων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων θα προβούνε σε νέες ενέργειες, καθώς το θέμα έχει πάρει ασύλληπτες διαστάσεις. Ανάμεσα σε άλλα ζητήματα, τονίστηκε το ΕΣΠΑ, το θέμα του Λιμανιού και της Κρουαζιέρας καθώς και το Marketing Plan της Θεσσαλίας που έχει ετοιμάσει εδώ και χρόνια η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας και έχει αποσταλεί σε διάφορους φορείς. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε εκ μέρους της Ένωσης στο θέμα της δημιουργίας της κατασκευής του λιμανιού του Πλατανιά θέμα για το οποίο η ‘Ενωση δήλωσε ότι θα είναι ανυποχώρητη στην προσπάθεια κάποιων να εμποδίσουν την κατασκευή του. Το γεγονός ότι η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας με τους Δήμους Βόλου, Ζαγοράς – Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου και το Επιμελητήριο Μαγνησίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια έχει καταφέρει τόσα πολλά τα τελευταία χρόνια δημιουργώντας ένα ενιαίο brand name για την περιοχή με το «Βόλος – Πήλιο: Είναι αλήθεια!» θα συντελέσει και στην περαιτέρω συνεργασία τόσο με το Υπουργείο όσο και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Πιστοί στο σύνθημα μας «όλοι μαζί μπορούμε», συνεχίζουμε!»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το