Ελλάδα

Ένοχος για συκοφαντική δυσφήμιση ο Ηλίας Κασιδιάρης

Ενοχος για συκοφαντική δυσφήμιση κρίθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή. Η υπόθεση αφορά σε μήνυση που έχει καταθέσει ο πρώην υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής και μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Σταύρου για αναρτήσεις στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής το 2014, έπειτα από την κατάθεση του κ. Σταύρου στην ανακριτική διαδικασία.
Η καταδίκη του Ηλία Κασιδιάρη σχετίζεται με αναφορά για περιστατικό στη Βουλή όπου ο Ηλίας Σταύρου φέρεται να είχε επιτεθεί στον κουρέα, κάτι που δεν αποδείχθηκε.

Για τους χαρακτηρισμούς «ψυχικά ασθενής», «μοιχός» κ.ά που περιλαμβάνονταν σε αναρτήσεις στον ιστόποπο της Χρυσής Αυγής για τον κ. Σταύρου το Δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης σε εξύβριση και έπαυσε την ποινική δίωξη λόγω παραγραφής.
Παράλληλα, αθώωσε τον Νίκο Μιχαλολιάκο, καθώς το επίδικο διάστημα βρισκόταν προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού και δεν αποδείχθηκε πως γνώριζε για τις αναρτήσεις.

Ο μηνυτής ο οποίος έχει δηλώσει και παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση κατέθεσε σήμερα πως για να ανέβει οποιοδήποτε άρθρο στην ιστοσελίδα έπαιρνε την έγκριση του Ηλ. Κασιδιάρη, ενώ ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε πλήρη γνώση και χάραζε τη γραμμή.
Ωστόσο, σήμερα στο δικαστήριο η πλευρά Μιχαλολιάκου και Κασιδιάρη υποστήριξε ότι η ιστοσελίδα ανήκε σε άλλο τρίτο πρόσωπο, ο οποίος εμφανιζόταν ως σχεδιαστής της. Επιπλέον, ο Ηλίας Κασιδιάρης αρνήθηκε κάθε σχέση με την ιστοσελίδα, τη διαχείρισή της και τις επίμαχες αναρτήσεις.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το