Τοπικά

Ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου Αλμυρού για την παροχή βοήθειας σε πολίτες

Ο Δήμος Αλμυρού δηλώνοντας ενεργά παρών στο πλευρό όλων των δημοτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένους και μη αυτοεξυπηρετούμενους, στο πλαίσιο των νέων μέτρων που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19 και του γενικού lockdown, ενισχύει τις ήδη υπάρχουσες δομές Κοινωνικής Πολιτικής και τη δράση του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”.
Με σύνθημα, “Μένω Σπίτι, Δεν Μένω Μόνος” όπως και στο πρώτο κύμα της πανδημίας, καλούμε όλους τους πολίτες οι οποίοι δε μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις κατοικίες τους και δε διαθέτουν το κατάλληλο υποστηρικτικό περιβάλλον, να καλούν καθημερινά από τις 7:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ. στο τηλέφωνο 2422026366, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται σε θέματα που αφορούν:

1. Φαρμακευτική περίθαλψη
2. Αγορά ειδών πρώτης ανάγκης
3. Συνδρομή στην πρόσβαση και εξυπηρέτηση τους από τις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του δήμου
4. Διεκπεραίωση αιτημάτων για την παραλαβή και παράδοση για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ
5. Κάθε άλλη εργασία συναφή με τα ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19

Η εξυπηρέτηση των δημοτών που ανήκουν στις παραπάνω ομάδες θα πραγματοποιείται τηλεφωνικά και εν συνεχεία όπου κρίνεται απαραίτητο κατ’ οίκον, μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, διατηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας.
Οι κάτοικοι Σούρπης θα μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο, 2422350300, ενώ οι κάτοικοι Πτελεού στο 2422041910.
Για την απάντηση σε οποιαδήποτε απορία προκύπτει αλλά και για την καταγραφή των αιτημάτων τους οι πολίτες μπορούν επίσης να επικοινωνούν με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση, [email protected] .
Τέλος, o Δήμος Αλμυρού καλεί να μην εγγράφονται στην υπηρεσία άτομα που δεν ανήκουν στις κατηγορίες που προαναφέρονται ή άτομα που μπορούν να εξυπηρετούνται από τις οικογένειες τους, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας εκείνους που βρίσκονται σε πραγματική ανάγκη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το