Αθλητισμός

Ενισχυμένος και φιλόδοξος ο ΟΕΑ/ΝΑΒ στο πόλο στα πρωταθλήματα της Β’ Ανδρών και Β’ Γυναικών

Σημαντικά ενισχυμένος θα εμφανιστεί στα φετινά πρωταθλήματα της υδατοσφαίρισης ο ΟΕΑ/ΝΑΒ, που φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει τόσο στη Β’ Ανδρών, όσο και στη Β’ Γυναικών. Επίσης, θέλει να έχει αξιοπρεπείς παρουσίες στις διοργανώσεις των υποδομών.
Στον ΟΕΑ/ΝΑΒ φιλοδοξούν να κάνουν ένα νέα ξεκίνημα στο άθλημα της υδατοσφαίρισης. Για την καλύτερη λειτουργία του τμήματος συγκροτήθηκε επιτροπή που αποτελείται από τον αντιπρόεδρο του Ομίλου Κώστα Μαλαμούση, τους εφόρους Γιώργο Δαράκη και Δημήτρη Χατζηγεωργίου, καθώς και τον αρχηγό της ανδρικής ομάδας Γιάννη Μάκο.
Στο προπονητικό τιμ επέστρεψε ο Λάμπρος Καρύδας, ο οποίος είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα υδατοσφαίρισης και κολύμβησης, αλλά κυρίως προέρχεται από τα «σπλάχνα» του ΟΕΑ/ΝΑΒ, αφού επί σειρά ετών υπήρξε αθλητής του, αλλά και τεχνικός στη γυναικεία ομάδα. Ο έτερος προπονητής είναι ο Στάμος Μακρής, επίσης πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα σε υδατοσφαίριση και κολύμβηση.

Η ανδρική ομάδα πόλο του ΟΕΑ/ΝΑΒ θα παρουσιαστεί με εντελώς νέο πρόσωπο στο φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Πέρυσι διατηρήθηκε στην κατηγορία μέσω της διαδικασίας των πλέι άουτ, αλλά οι άνθρωποί του θέλουν να ανεβάσουν τον πήχη και να δουν την ομάδα τουλάχιστον στα πλέι οφ.
Συνολικά, αποκτήθηκαν 11 πολίστες για την ανδρική ομάδα. Οι πέντε από αυτούς προέρχονται από τη Νίκη. Πρόκειται για τον τερματοφύλακα Βασίλη Παρασκευά, καθώς και τους Μανώλη Γκατζούνα, Στέφανο Τάσιο, Σταμούλη Σαραγγανίδα και Νίκο Σπυρόπουλο.
Οι Γιάννης Κατσώνης και Απόστολος Τζιανής αποκτήθηκαν με ελεύθερη μεταγραφή από τον Ο.Υ.Κ.Β., ενώ νέο πρόσωπο είναι και ο Αλκιβιάδης Σερμέτης, που παλαιότερα ανήκε στον ΝΟΒΑ και τώρα ήταν ελεύθερος. Στην ομάδα ήρθαν και τρεις παίκτες από συλλόγους εκτός Βόλου. Πρόκειται για τον Γιώργο Γκρεμήλα από τον Ν.Ο. Λάρισας και τους Γιώργο Αραμπατζή, Βασίλη Κανετίδη από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

Ως επιτυχία για τον ΟΕΑ/ΝΑΒ λογίζεται και η παραμονή δύο πολύ σημαντικών παικτών, που την περσινή σεζόν βοήθησαν τα μέγιστα. Ο λόγος για τον τερματοφύλακα Τάσο Παπασπυρόπουλο (θα συνθέσει εξαιρετικό δίδυμο με τον Παρασκευά στη θέση αυτή), καθώς και τον φουνταριστό Διαμαντή Διαμαντόπουλο.
Στον αντίποδα, παρελθόν αποτελούν οι Τάσος Μεταξιώτης και Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, που θα συνεχίσουν σε Ν.Ο. Λάρισας και Ο.Υ.Κ.Β. αντίστοιχα.
Να αναφέρουμε ακόμη, ότι ο ΟΕΑ/ΝΑΒ απέκτησε για την ομάδα παίδων του, τους Κωνσταντίνο Παγωνόπουλο, Δημήτρη Χαλατσόπουλο, Δημήτρη Χαρίση, οι οποίοι ήταν στη Νίκη, καθώς και τους Ευθύμη-Φώτη Γιάνναρο και Ευάγγελο Γιάνναρο από τον Ο.Υ.Κ.Β.

Η επιτροπή πόλο του ΟΕΑ/ΝΑΒ φρόντισε και για την ενίσχυση του γυναικείου τμήματος. Η Σουλτάνα Κωνσταντινίδου ήλθε με ελεύθερη μεταγραφή από το Οξυγόνο και η Μαγδαληνή Παντζαρίδου με υποσχετική ενός έτους από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Επίσης, από τον συμπολίτη Ο.Υ.Κ.Β. μετακόμισαν πέντε κοπέλες που αγωνίζονται και στο πρωτάθλημα των κορασίδων. Ο λόγος για τις: Γεωργία Γιάνναρου, Ανατολή-Ναυσικά Καρούτη, Πολυξένη Χατζηιωάννου, Στεφανία-Ανδριάνα Γιάνναρου και Κωνσταντίνα Ευφραίμογλου. Το αντίθετο… δρομολόγιο έκανε η Γεωργία Πετροπούλου που από τον ΟΕΑ/ΝΑΒ πήγε στον Ο.Υ.Κ.Β.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το