Τοπικά

Ενημέρωση των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων από τη Ζέττα Μακρή για την τροπολογία του Υπουργείου Τουρισμού

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
H πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, μετά από αίτημα των εκπροσώπων του σωματείου ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων και γραφείων «Η Μαγνησία», επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Μ. Κόνσολα, χθες, αργά το βράδυ, Πέμπτη 29 Ιουλίου 2020, προκειμένου να ενημερωθεί και να τους πληροφορήσει για το ακριβές περιεχόμενο της τροπολογίας επί του άρθρου 8, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας» και τους αφορά.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Τουρισμού, με την ως άνω ρύθμιση θα προβεί στην ενίσχυση, μέσω ειδικής επιδότησης, των επιχειρήσεων οι οποίες διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία, καθώς θα εκπονήσει προγράμματα υποστήριξης του εσωτερικού τουρισμού. Η ενέργεια αυτή, θα στηρίξει, εμπράκτως και ουσιαστικά, τους οργανισμούς των τουριστικών λεωφορείων, οι οποίοι έχουν πληγεί σοβαρά από την κρίση του COVID 19. Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις αυτές έχουν υποστεί μείωση του τζίρου τους λόγω της πανδημίας αλλά και του περιορισμού του ανώτατου ορίου πληρότητας επιβατών σε ποσοστό 65% των συνολικών θέσεων κάθε λεωφορείου.

Η κ. Μακρή, η οποία, διά της κοινοβουλευτικής οδού, στις 28 Μαΐου 2020, είχε στηρίξει τα εύλογα αιτήματα του σωματείου για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στον συγκεκριμένο κλάδο, αφού είχε προηγηθεί διαδικτυακή συνάντηση μαζί τους, ενημερώθηκε από τον κ. Κόνσολα, ότι το περιεχόμενο της ως νομοθετικής τροπολογίας έχει, ήδη, βελτιωθεί από τον ίδιο τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χ. Θεοχάρη από το βήμα της Βουλής, ενώ η βελτιωμένη τροπολογία θα αναπτυχθεί περαιτέρω, και θα αναλυθεί με μία σειρά υπουργικών αποφάσεων, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να υπάρχει σαφήνεια στην εφαρμογή της από όλους τους εμπλεκόμενους για την επίτευξη ουσιαστικής και αποτελεσματικής στήριξης.

Η κ. Μακρή ενημέρωσε, όπως της ζητήθηκε, τους ενδιαφερόμενους και δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένη από την έκβαση της συγκεκριμένης νομοθετικής βελτίωσης, η οποία ήταν επιβεβλημένη και αναγκαία προκειμένου να αμβλυνθούν οι ανισότητες σε βάρος του συγκεκριμένου κλάδου, που προέκυψαν από τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, ενώ ευχαρίστησε, θερμά, τόσο την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού όσο και του Υπουργείου Οικονομικών για την κατανόηση του προβλήματος και τη μέριμνα επίλυσης αυτού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το