Τοπικά

Ενημέρωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της φυματίωσης από φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της φυματίωσης (ΤΒ), την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019, οι φοιτητές της ομάδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, iGEM Thessaly, θα βρίσκονται στην κεντρική πλατεία της Λάρισας με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ασθένεια της φυματίωσης.
Η φυματίωση είναι μια νόσος που πλήττει την ανθρωπότητα από την αρχαιότητα και έχει μελετηθεί από πολλούς επιστήμονες, ενώ το μυκοβακτήριο που την προκαλεί έχει αναγνωριστεί και περιγραφεί από τον Δρ. Ρόμπερτ Κοχ, προς τιμήν του οποίου έχει καθιερωθεί η συγκεκριμένη επέτειος.

Η iGEM Thessaly αποτελεί την πρώτη φοιτητική διεπιστημονική ομάδα από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που θα συμμετέχει στον Διεθνή Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο του 2019 στη Βοστώνη της Αμερικής. Στα πλαίσια του διαγωνισμού iGEM (International Genetically Engineered Machine) πάνω από 6000 φοιτητές θετικών επιστημών, επιστημών υγείας, μηχανικοί αλλά και φοιτητές από ποικίλους επιστημονικούς κλάδους που δε σχετίζονται με τις Βιοεπιστήμες συρρέουν από όλο τον κόσμο στη Βοστώνη για να παρουσιάσουν το ερευνητικό τους έργο και να διαγωνιστούν στο Giant Jamboree. Η ιδέα του διαγωνισμού προέκυψε από την εργαστηριακή εργασία, που διοργανώθηκε στο MIT, από τους Tom Knight και Drew Endy το 2003 και το 2004. Πλέον αποτελεί το κύριο πρόγραμμα του iGEM Foundation, ενός ανεξάρτητου, μη κερδοσκοπικού οργανισμού που αφιερώνεται στην πρόοδο της Συνθετικής Βιολογίας και την εκπαίδευση.
Οι φοιτητές-μέλη της ομάδας iGEM Thessaly 2019, με σύνθημα “it’s time to END TB”, καλούν τους πολίτες την Κυριακή 24 Μαρτίου στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας και ώρα 12:00 να ενημερωθείτε για τη νόσο φυματίωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το