Τοπικά

Ενημέρωση από τον δήμαρχο Σταμάτη Περίσση για τα έργα στη Σκόπελο

Γεμάτη ήταν η προηγούμενη εβδομάδα για τον Δήμο Σκοπέλου όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Σταμάτης Περίσσης.  Ο Δήμος έκανε πρόταση στην Περιφέρεια για προγραμματική συνεργασία προκειμένου να καταθέσει την πρότασή του για την δημιουργία Πράσινου Σημείου και ΣΜΑΥ στο νησί.  Προϋπόθεση για την κατάθεση της πρότασης στο ΕΣΠΑ ήταν να ψηφιστεί το θέμα της συνεργασίας εκτός ημερήσιας διάταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 20/5/2020.

“Αυτό έγινε δυνατό με την βοήθεια του διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Κ. Φλαμπούρη του διευθυντή Προγραμματισμού, των περιφερειακών συμβούλων, κυρίως όμως χάριν της αποφασιστικότητας του περιφερειάρχη Κ.Αγοραστού και της άμεσης παρέμβασης της αντιπεριφερειάρχη Δωροθέας Κολυνδρίνη” σημειώνει ο κ. Περίσσης.
Επίσης, ολοκληρώθηκε η διαγράμμιση του επαρχιακού, του περιφερειακού, και του νέου παραλιακού  δρόμου. Ξεκίνησε δε και η κοπή των χόρτων του επαρχιακού δρόμου. “Για τα παραπάνω ευχαριστούμε την αντιπεριφερειάρχη κ. Κολινδρινη για την ετοιμότητα και την εγκυρότητα του προγραμματισμού και τις αντίστοιχες υπηρεσίες της περιφέρειας” προσθέτει.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημοτικό κατάστημα των υπευθύνων πολιτικής προστασίας του Δήμου, του διοικητή του Λιμενικού τμήματος Σκοπέλου, του διοικητή του Πυροσβεστικού Σταθμού Σκοπέλου, του Επιθεωρητή πυροσβεστικών δυνάμεων Θεσσαλίας και του διοικητή πυροσβεστικών δυνάμεων Μαγνησίας.
Στη σύσκεψη συζητήθηκε η ετοιμότητα των δυνάμεων ενόψει της θερινής περιόδου, όπως και η πορεία ίδρυσης των δύο νέων πυροσβεστικών κλιμακίων στο Νέο Κλήμα και στη Γλώσσα. Επίσης συζητήθηκαν ζητήματα προσβασιμότητας στις επικίνδυνες περιοχές.

Ακόμη, όπως αναφέρει ο δήμαρχος, εγκαταστάθηκε ο εργολάβος για τη διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου της Σκοπέλου και του ζητήθηκε να αρχίσει τις εργασίες στο τέλος Σεπτεμβρίου,  ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διαμόρφωσης των δημοτικών parking για την θερινή περίοδο στα οικόπεδα Βακράτσα, συνεχίζονται οι προσπάθειες ευπρεπισμού όλων των δημοτικών διαμερισμάτων ενώ με τον συντονισμό των σχολικών επιτροπών, της σχολικής επιτροπής του δήμου,  τον αντίστοιχο αντιδήμαρχο, τους διευθυντές και διευθύντριες των σχολείων τους εκπαιδευτικούς και τούς μαθητές -τριες ξεκίνησε η λειτουργία στα γυμνάσια και λύκεια,  εξοπλισμένα με ό,τι προβλέπει ο νόμος.

Τέλος έγινε η αποθήκευση όλου του υλικού του Λαογραφικού Μουσείου προκειμένου να συντηρηθεί, διαφυλαχθεί και καταγράφει, εν όψει της επισκευής του μουσείου  ενώ ο Δήμος προετοιμάζεται  για την προσωρινή αλλά ασφαλή προσβασιμότητα προς την παραλία του Αγίου Κωνσταντίνου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το