Οικονομία

ΕΝΦΙΑ: Ποια είναι τα λάθη που ανεβάζουν το λογαριασμό

akinita

Επειδή τα λάθη πληρώνονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να διορθώσουν τα λάθη στο Ε9 έως  30 Νοεμβρίου.

Για τις δηλώσεις που θα υποβληθούν έως και την προαναφερόμενη νέα καταληκτική ημερομηνία, το προβλεπόμενο αυτοτελές πρόστιμο των 100 ευρώ μειώνεται κατά 50%, δηλαδή περιορίζεται στα 50 ευρώ.

Προσοχή στα λάθη που ανεβάζουν το λογαριασμό

  • Πρέπει να συμπληρώσετε σωστά τον όροφο. Σε διαφορετική περίπτωση αυτόματα υπολογίζεται ο ανώτερος με αποτέλεσμα να αυξάνεται και ο φόρος
  • Πρέπει να συμπληρωθεί το είδος του κτίσματος που βρίσκεται μέσα σε αγροτεμάχιο τότε αυτόματα το κτίσμα υπολογίζεται ως κατοικία και ο φόρος πολλαπλασιάζεται.
  • Πρέπει να αναγραφεί το ποσοστό συνιδιοκτησίας σε διαφορετική περίπτωση, ή αν γίνει λάθος αυτόματα υπολογίζεται ποσοστό 100% και ο φόρος αυξάνεται.
  • Εάν υπάρξει λάθος ή δεν υπάρξει καν αναγραφή τότε το ακίνητο υπολογίζεται με πλήρη κυριότητα στον φορολογούμενο. Σε αυτές τι περιπτώσεις, ο χρεώνεται κανονικός φόρος ανά τετραγωνικό και όχι ο μειωμένος κατά 90% σε σχέση με το φόρο που αναλογεί σε χώρο κύριας χρήσης.
  • Η καταγραφή της επιφάνειας, της ηλικίας του ακινήτου πρέπει οπωσδήποτε να διορθωθούν, όταν μάλιστα πρόκειται για μεζονέτα δηλώνεται ο υψηλότερος όροφος.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το