Ελλάδα

Σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η διάταξη για το τζαμί της Αθήνας -Θα καταψηφίσουν οι ΑΝΕΛ

kammenos-tsipras

Στην Ολομέλεια ψηφίζεται σήμερα (4/8) το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το «νέο καθεστώς στήριξης σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και οι διατάξεις διαχωρισμού κλάδων προμήθειας και διανομής φυσικού αερίου».

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των βουλευτών κατά τη συνεδρίαση, αφού στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται και οι διατάξεις που αφορούν την επίσπευση της κατασκευής Τεμένους στο Βοτανικό, για το οποίο οι ΑΝΕΛ διαφωνούν κάθετα.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταψήφισαν το άρθρο για τη δημιουργία του ισλαμικού τεμένους στο Βοτανικό, ωστόσο το ψήφισαν τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης και το άρθρο εγκρίθηκε.

Συγκεκριμένα κατά την ψηφοφορία που διεξήχθη στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής τάχθηκαν υπέρ ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και το Ποτάμι, ενώ το καταψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν η Χρυσή Αυγή η οποία διαφωνεί με την κατασκευή τζαμιού και η Ένωση Κεντρώων.

Ο αγορητής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Γιώργος Λαζαρίδης, έκανε γνωστό ότι το κόμμα του δεν συμφωνεί στην κατασκευή του τζαμιού στην Αθήνα και δεν θα ψηφίσει στην Ολομέλεια όπως είχε κάνει και στην προηγούμενη νομοθετική απόπειρα.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το