Τοπικά

Ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων και του κτιρίου Σκενδεράνη στον Βόλο

Με 1,7 εκατομμύρια ευρώ θα αρχίσουν οι εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του ΕΠΑΛ Αλμυρού. Πρόκειται για το σχολικό κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Ε, το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Β με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του. Η ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις: Θερμομόνωση κελύφους, αντικατάσταση κουφωμάτων, παρεμβάσεις στο σύστημα θέρμανσης (Λέβητας ΦΑ και θερμαντικά σώματα τύπου πάνελ), τοποθέτηση φωτιστικών LED, εγκατάσταση συστήματος Φ/Β. Από τη λειτουργία του έργου αναμένεται η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου και η μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της αναβάθμισης της Κατηγορίας Ενεργειακής Απόδοσης του κτιρίου.
Για τον ίδιο σκοπό 500.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ θα δοθούν στο Λύκειο Αργαλαστής και 1 εκ. ευρώ στο Γυμνάσιο -Λύκειο Καναλίων.

Το κτίριο Σκενδεράνη
Με 1,2 εκ ευρώ από το ΕΣΠΑ θα γίνει η αναβάθμιση της ενεργειακής απόδοσης του δημοτικού κτιρίου Σκενδεράνη που βρίσκεται μεταξύ των οδών Τοπάλη – Δημητριάδος – Σκενδεράνη του Δήμου Βόλου. Πρόκειται για υφιστάμενο δημοτικό κτίριο, που οικοδομήθηκε το 1985 και αποτελείται από 6 ορόφους, Ενεργειακής Κατηγορίας Ε, το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Ενεργειακή Κατηγορία Β με τη βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του. Οι εργασίες που θα υλοποιηθούν περιλαμβάνουν: Αντικατάσταση των υφιστάμενων κουφωμάτων δηλαδή των υαλοστασίων, σταθερών και ανοιγόμενων και των θυρών εισόδου με ενεργειακά κουφώματα. Αντικατάσταση της επικάλυψης του αίθριου με σύστημα υαλοστασίων αλουμινίου για αίθρια-γυάλινες στέγες. Θερμομόνωση του κελύφους (δηλαδή εξωτερική θερμομόνωση των τοιχοποιιών του) και του δώματος. Αντικατάσταση της υφιστάμενης εγκατάστασης θέρμανσης – κλιματισμού (λέβητας με καυστήρα πετρελαίου και ψύκτης νερού-νερού) με νέο σύστημα κλιματισμού (ψύξης -θέρμανσης) με σύστημα κλιματισμού ψυκτικού ρευστού (VRF). Αντικατάσταση των υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων φθορισμού με νέα φωτιστικά σώματα με panel ή λαμπτήρες τεχνολογίας LED. Από τη λειτουργία της πράξης αναμένεται η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου και η μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της αναβάθμισης της Κατηγορίας Ενεργειακής Απόδοσης του κτιρίου, και παράλληλα η αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και, κατ’ επέκταση, η ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του κτιρίου και της παραμονής των χρηστών. 5. Παραδοτέα πράξης: Αντικατάσταση των υφιστάμενων κουφωμάτων δηλαδή των υαλοστασίων, σταθερών και ανοιγόμενων και των θυρών εισόδου με ενεργειακά κουφώματα. Αντικατάσταση της επικάλυψης του αίθριου με σύστημα υαλοστασίων αλουμινίου για αίθρια-γυάλινες στέγες. Θερμομόνωση του κελύφους (δηλαδή εξωτερική θερμομόνωση των τοιχοποιιών του) και του δώματος. Αντικατάσταση της υφιστάμενης εγκατάστασης θέρμανσης – κλιματισμού (λέβητας με καυστήρα πετρελαίου και ψύκτης νερού-νερού) με νέο σύστημα κλιματισμού (ψύξης – θέρμανσης).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το