Τοπικά

Ένας στους δύο μαθητές του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας για περιστασιακό μεροκάματο “Θ”

4o epal n. iwnias

Με περιστασιακό μεροκάματο, κάνοντας δουλειές που δεν έχουν τόσο μεγάλη σχέση με αυτό που σπουδάζουν στο σχολείο, απασχολούνται οι μισοί και πλέον εργαζόμενοι φοιτούντες στο 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας.
Βέβαια και αυτοί θα νιώθουν ίσως τυχεροί που έχουν εργασία, αφού πολλοί συμμαθητές τους που εργάζονταν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς έχασαν τη δουλειά τους.
Ειδικότερα από τις 230 εγγραφές στο 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας μόνο οι 145 μπόρεσαν να φοιτήσουν και να ολοκληρώσουν τη σχολική χρονιά, καθώς οι υπόλοιποι μαθητές εγκατέλειψαν το σχολείο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της αδυναμίας να πληρώνουν ακόμη κα τα εισιτήρια.
Η συντριπτική πλειονότητα των μαθητών, περίπου 80%, είναι ενήλικες.

talouxas
Ο διευθυντής του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας Στέργιος Ταχούλας

Όπως ανέφερε ο διευθυντής του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας κ. Στέργιος Ταχούλας, το ιδιαίτερο της φετινής σχολικής χρονιάς ήταν πως υπήρξε πολύ μεγάλη διαρροή μαθητικού δυναμικού, επειδή οι μαθητές αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα, ενώ κάποιοι δεν διέθεταν και τα χρήματα για να αγοράζουν τα εισιτήρια. Φέτος από τις 230 εγγραφές τελικά φοίτησαν 145 μαθητές και αυτοί λαμβάνουν απολυτήριο.
Πρόσθεσε πως πολύ μεγάλο ποσοστό μαθητών έχασε τη δουλειά του φέτος. Δυστυχώς οι περισσότεροι αναγκάζονται και κάνουν περιστασιακά μεροκάματα για να τα βγάλουν πέρα και δεν μπορούν να εργαστούν στον τομέα που σπουδάζουν. Περιστασιακό επάγγελμα κάνει ένα ποσοστό 50% αυτών που εργάζονται και φοιτούν στο 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας.
Σύμφωνα με το διευθυντή το ευχάριστο είναι πως με τις αλλαγές που προωθούνται από το υπουργείο Παιδείας, οι μαθητές από τη νέα σχολική χρονιά θα μπορούν να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις και για τα ΑΕΙ, εκτός δηλαδή από τα ΤΕΙ.
Ο κ. Ταχούλας τόνισε πως το Εσπερινό ΕΠΑΛ προσφέρει στους ενήλικες μαθητές έναν τίτλο σπουδών που τους κατοχυρώνει επαγγελματικά. Δηλαδή μετά από τέσσερα χρόνια σπουδών ο καθένας θα έχει το «διαβατήριο» για να μπορεί να βρει εργασία.
Τα 2/3 των περυσινών εγγραφών ήταν απόφοιτοι Λυκείων. Δηλαδή πολλοί τελείωσαν το Γενικό Λύκειο και επιδίωξαν να βρουν καταφύγιο γνώσης σε νέες ειδικότητες κάνοντας θεωρητική και εργαστηριακή εξάσκηση. Και σε όλες τις ειδικότητες είχαμε ισόρροπη κατανομή μαθητών, όπως στη μηχανολογία, στην ηλεκτρολογία, στην υγεία-πρόνοια, δομικών έργων.
Για την ερχόμενη σχολική χρονιά οι εγγραφές μαθητών στην Α’ Τάξη ανήλθαν γύρω στις δεκαπέντε και στη Β’ Τάξη γύρω στις 35. Οι εγγραφές των μαθητών διήρκεσαν από τις 15 μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το