Κόσμος

Ένας νεκρός και 50 αγνοούμενοι από βύθιση αλιευτικού

φουρτουνιασμένη θάλασσα

Ένας νεκρός και τουλάχιστον 50 αγνοούμενοι είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την βύθιση νοτιοκορεατικού αλιευτικού στην Θάλασσα Μπέρινγκ , στα ανοικτά των ακτών του αυτόνομου θύλακα Τσουκότκα στη ρωσική Άπω Ανατολή, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι της περιοχής.

«Τη στιγμή που ανέβαζαν τα δίχτυα, ένα κύμα χτύπησε το αλιευτικό», δήλωσε ο Αρτούρ Ρετς, ο επικεφαλής της υπηρεσίας θαλάσσιας διάσωσης στο λιμάνι Πετροπαβλόφσκ-Καμτσάτσκι της ρωσικής Άπω Ανατολής, και πρόσθεσε ότι το νοτιοκορεατικό αλιευτικό Oriong-501 βυθίστηκε στις 0730 ώρα Ελλάδας.

Όπως είπε ο ίδιος, οι διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν από το νερό μέχρι στιγμής οκτώ ανθρώπους, εκ των οποίων ο ένας νεκρός.

«Σύμφωνα με τα δεδομένα μας, στο πλοίο επέβαιναν 62 άνθρωποι. Η τύχη των υπολοίπων αγνοείται», είπε ο Ρετς.

Το νοτιοκορεατικό υπουργείο Αλιείας ανακοίνωσε ότι το αλιευτικό πλοίο ηλικίας 36 ετών διαχειριζόταν η εταιρεία Sajo Industries και σε αυτό επέβαιναν 60 άνθρωποι, περιλαμβανομένων ενός Ρώσου, 11 Νοτιοκορεατών, 13 Φιλιππινέζων και 35 Ινδονήσιων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο νεκρός είναι ένας Νοτιοκορεάτης και μεταξύ των διασωθέντων βρίσκεται ο Ρώσος. Πρόσθεσε ακόμη ότι την επιχείρηση διάσωσης δυσχεραίνουν οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το