Πολιτισμός

Ένα ταξίδι σε μυθικούς ερωτικούς προορισμούς – Παρουσιάστηκε η 24η ποιητική συλλογή του Βασίλη Παππά

Την 24η ποιητική του συλλογή με 88 ποιήματα παρουσίασε προχθές Δευτέρα 13 Μαΐου στον Βόλο με τίτλο «Μελτέμια της Τροίας» (εκδόσεις Λιβάνη) ο Βασίλης Παππάς, παρουσία αρκετού κόσμου. Ένα ταξίδι με την πνοή του Αιόλου, σε μυθικούς ερωτικούς προορισμούς.
Η μία από τις παρουσιάστριες του βιβλίου κ. Βασιλική Καρατάσιου-Τσιώλη, φιλόλογος, λογοτέχνις και ψηφιδογράφος, τόνισε ότι «θέλω να δώσω τα θερμά συγχαρητήρια στον Βασίλη Παππά, ο οποίος είναι πολυγραφότατος και ποιοτικότατος».

Η ίδια σημείωσε πως είχε την τιμή ως γενική γραμματέας της Ένωσης Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας (ΕΛΟΣΥΛ) να παρουσιάσει στη Λάρισα την ποιητική του συλλογή «Κόκκινη Μηλιά» τον περασμένο Μάρτιο και να γνωρίσει τόσο το εύρος, όσο και το μεγαλείο της ποιητικής του γραφής.
«Μελετώντας πρόσφατα την ποιητική του συλλογή με τίτλο «Μελτέμια της Τροίας», ένιωσα να ταξιδεύω με την πνοή του Αιόλου, σε μυθικούς ερωτικούς προορισμούς μέσα από τη γραφίδα ενός αισθαντικού δημιουργού» επισήμανε για να προσθέσει πως «εύχομαι de profundis το παρόν πνευματικό πόνημα να ίπταται με ούριο άνεμο στο λογοτεχνικό στερέωμα, με αστείρευτη έμπνευση και δημιουργικότητα στον συγγραφέα από βάθος ψυχής».

Την εκδήλωση παρουσίασης της ποιητικής συλλογής του Βασίλη Παππά προλόγισε η κ. Άρτεμις Παπανδρέου, συγγραφέας, ενώ γενική αναφορά στο έργο και απαγγελία έκανε η κ. Γρηγορία Πελεκούδα, λογοτέχνις και ποιήτρια. Απήγγειλαν οι κ.κ. Ελένη Γιαννούκου, συγγραφέας, Αναστασία Κουτσούκου – Κλεάνθη, ποιήτρια, Χρυσοβαλάντου Παπαδοπούλου, ποιήτρια, Ευρυδίκη Ρομφαία – Βεργή, φιλόλογος, Όλγα Τσιαμήτα, διεθνολόγος, ενώ φιλική συμμετοχή είχε η κ. Μαίρη Μυλωνά, αντιπρόσωπος – προεδρεύουσα της Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας για τη Θεσσαλία. Η εκδήλωση είχε και μουσική επένδυση με τον καλλιτεχνικό διευθυντή Κιθαριστικής Ορχήστρας κ. Τάσο Ιωακειμίδη (κιθάρα και τραγούδι). Τέλος στο βίντεο και τον συντονισμό της εκδήλωσης ήταν η κ. Ελένη Ζαχαριάδου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το