Πολιτισμός

“Ένα πνεύμα πολύ σκανταλιάρικο” από τους «Σκηνοβάτες» στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής

Οι “Σκηνοβάτες” επανέρχονται και φέτος με μια ολοκαίνουργια και πρωτότυπη θεατρική παραγωγή, τη σύγχρονη μαύρη κωμωδία “Ένα πνεύμα πολύ σκανταλιάρικο”.

Ο διάσημος συγγραφέας Κάρολος Ρενιέρης με τ’ όνομα, η γυναίκα του Ελισσάβετ και η Σίντι, μια ουκρανή οικιακή βοηθός, πρώην αθλήτρια στίβου και φανατική “ρουβίτσα” υποδέχονται ένα μοιραίο ανοιξιάτικο βράδυ μια παρέα που θα τους φέρει αντιμέτωπους με το πεπρωμένο.
Ένα αλλοπρόσαλλο μέντιουμ, η μαντάμ Κατίνα, δεινή ποδηλάτισσα και άριστη χρήστρια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter, instagram κλπ), με κορυφαία ωστόσο επαγγελματική συνείδηση, θα ανατρέψει τους κανόνες του παιχνιδιού και μαζί και την ήρεμη κατά τα άλλα καθημερινότητα του ζευγαριού. Το ταλέντο της Κατίνας στον πνευματισμό και την ενόραση είναι αδιαμφισβήτητο, τι θα γίνει όμως όταν εμπλακεί στη συνταγή η συναχωμένη μικρή Αννούλα με τα τραγουδάκια της;
Ο σκεπτικιστής γιατρός Πέτρος Λιβογιάννης θα μας αποδείξει το ταλέντο του στην ιατρική επιστήμη, ή μήπως μια τρόμπα ποδηλάτου αναδεικνύεται σε εργαλείο-σωσίβιο; Η σύζυγός του Βιολέττα θα ανακαλύψει το μυστικό που κρύβεται πίσω από τις συμπτώσεις;
Η τακτική της εννιάχρονης Αννούλας θα αποβεί μοιραία, αλλά με ποιο τρόπο οι Ολυμπιακοί αγώνες της Αθήνας του 2004 θα συμβάλουν στην αποκάλυψη του μυστηρίου και στην οριστική λύση; Ή μήπως όχι;
Μια έξυπνα χτισμένη ως την κορύφωση θεατρική πλοκή, που αποδομείται το ίδιο εύστοχα και μεθοδικά ως την τελική λύση. Με τη δουλειά τους αυτή οι “ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ” προσπαθούν να στήσουν ένα έργο φρέσκο, απόλυτα σύγχρονο, με ζωντάνια και επικαιρότητα. Τολμούν ανατροπές, υπερβαίνουν κλισαρισμένα στερεότυπα και το “τερματίζουν”.
Συνεργάτης στην προσπάθεια αυτή των Σκηνοβατών η ΑΜΚΕ ‘ΜΑΓΙΚΗ ΚΛΕΨΥΔΡΑ’ και αρωγοί ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας και το ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ, τους οποίους και οι Σκηνοβάτες ευχαριστούν θερμά.
Παίζουν με σειρά εμφάνισης : Γιάννης Πάρνος, Ειρήνη Σκουλή, Απόστολος Πλακόπουλος, Γιώργος-Μάριος Κακοδήμος, Ελίνα Μπάρδα, Ελένη Καφίδα και Εβίτα Αλεξάνδρου.
Σκηνοθετεί ο Απόστολος Πλακόπουλος
Επιμέλεια κειμένων Ειρήνη Σκουλή
Έπιπλα-Σκηνικά DISCONTO
Επεξεργασία ηχητικών-βίντεο Γιάννης Α. Κωστής
Στην κονσόλα ήχου ο Τερεζής Κωνσταντίνος
Την Τρίτη 28 Μαϊου, Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30, στις 9.15 το βράδυ στην Παλιά Ηλεκτρική. Προπώληση εισιτηρίων στο κατάστημα οπτικών ΚΑΚΟΔΗΜΟΣ (Αγ.Νικολάου 31-Ερμού τηλ.2421038439) και στο Cafe 4 Εποχές (Σπυρίδη-Τ.Οικονομάκη τηλ. 2421022266) Γενική διάθεση 5 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το