Τοπικά

Στο 4ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας παρέχεται βοήθεια για την υποβολή Ηλεκτρονικών Δηλώσεων Εγγραφής

Ξεκίνησε στις 22/05/2019 και ολοκληρώνεται στις 17/06/2019 η διαδικασία υποβολής Ηλεκτρονικών Δηλώσεων Προτίμησης (Η.Δ.Π.) σχολείου για το επόμενο σχολικό έτος 2019-2020.
Η δήλωση γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/.
Η ύπαρξη Η.Δ.Π. είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή σε οποιοδήποτε ΕΠΑ.Λ. ημερήσιο ή εσπερινό. Στο 4ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας (Εσπερινό) παρέχεται βοήθεια για την υποβολή Η.Δ.Π. σε όσους/ες αδυνατούν να την υποβάλουν μόνοι/ες τους. Για την υποβολή είναι απαραίτητη η αστυνομική ταυτότητα και οι κωδικοί taxisnet. Στo 4ο ΕΠΑ.Λ. φοιτούν ανήλικοι/ες και ενήλικοι/ες μαθητές/ήτριες που επιθυμούν με την αποφοίτησή τους να ενταχθούν άμεσα στην αγορά εργασίας ή να συνεχίσουν για σπουδές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποκτώντας γενικές γνώσεις αλλά και εξειδίκευση σε μια από τις ακόλουθες ειδικότητες:

ΤΕΧΝΙΚΕΣ       ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ
ü  Τ. Δομικών Έργων & Γεωπληροφορικής

ü  Τ. Ηλεκτρολογικών Συστ/των, Εγκ/σεων & Δικτύων

ü  Τ. Ηλεκτρονικών & Υπολ/κών Συστ/των, Εγκ/σεων Δικτύων & Τηλεπικοινωνιών

ü  Τ. Θερμικών & Υδραυλικών Εγκ/σεων & Τεχνολογίας Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου

ü  Τ. Εγκ/σεων Ψύξης, Αερισμού & Κλιματισμού

ü  Τεχνικός Οχημάτων

ü  Τ. Μηχανολογικών Εγκ/σεων & Κατασκευών

  ü  Αισθητικής Τέχνης

ü  Κομμωτικής Τέχνης (υπό έγκριση)

ü  Βοηθών Φαρμακείου

ü  Βοηθών Φυσικοθεραπευτή

 

Φοίτηση στο 4ο ΕΠΑ.Λ.
Στο 4ο ΕΠΑ.Λ. λειτουργούν δύο (2) προγράμματα σπουδών:
Α) Στο 1ο, «ΠΛΗΡΗΣ ΦΟΙΤΗΣΗ», οι μαθητές/ήτριες αποκτούν ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ & ΠΤΥΧΙΟ επιπέδου 4. Η φοίτηση είναι 3ετής. Εγγράφονται σε αυτό, μαθητές/ήτριες με Απολυτήριο Γυμνασίου παρακολουθώντας μαθήματα γενικής παιδείας και ειδικότητας (θεωρητικά & εργαστηριακά).
Β) Στο 2ο, «ΦΟΙΤΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ», οι μαθητές/ήτριες αποκτούν ΠΤΥΧΙΟ επιπέδου 4. Η φοίτηση είναι 2ετής. Εγγράφονται στο Β΄ έτος, μαθητές/ήτριες με Απολυτήριο Λυκείου (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ΤΕΕ, κλπ) παρακολουθώντας μόνο μαθήματα ειδικότητας (θεωρητικά & εργαστηριακά) με μειωμένο ημερήσιο/εβδομαδιαίο ωράριο.
Δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός για την εγγραφή. Η φοίτηση και η μετακίνηση των μαθητών/τριών γίνεται δωρεάν για όσους/ες δεν έχουν αποκτήσει απολυτήριο Λυκείου και με έκπτωση 50% για όσους/ες έχουν ήδη απολυτήριο Λυκείου. Στους μαθητές που εγγράφονται παρέχεται η δυνατότητα αναβολής στράτευσης.
Για επιπρόσθετες πληροφορίες – διευκρινήσεις στα τηλέφωνα
2421060443 & 2421068423 (ώρες 18:00 – 22:00)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το