Τοπικά

Oλοκληρώθηκαν οι εμβολιασμοί στη Σκόπελο – Νέο πρόγραμμα ζητεί ο Δήμος

Όπως ανακοινώθηκε από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Σκοπέλου στο εμβολιαστικό κέντρο του νησιού, που εδρεύει στο Κέντρο Υγείας έχει σταματήσει ο εμβολιασμός για τους
πολίτες. Συνεχίζεται για λίγες ημέρες μόνο ο εμβολιασμός της δεύτερης δόσης, σε όσους πολίτες είχαν κάνει την πρώτη δόση και μετά θα διακοπεί η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου. Η Πολιτική Προστασία τονίζει ότι επειδή έχει αρχίσει η τουριστική περίοδο η μη δυνατότητα εμβολιασμού και των υπόλοιπων κατοίκων του νησιού που επιθυμούν, μπορεί να αποτελέσει τεράστιο πλήγμα κοινωνικό και οικονομικό. Ζητεί έτσι τη συνέχιση της λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου και τον άμεσο εμβολιασμό όλων των κατοίκων που επιθυμούν να εμβολιαστούν.
«Όσον αφορά την Πολιτική Προστασία του Δήμου και τους κατοίκους του νησιού μας, κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να προστατευτεί το νησί από τον Covid-19» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Όπως έγινε γνωστό από πηγές του Υπουργείου Υγείας οι δόσεις των εμβολίων στάλθηκαν σε όλα τα νησιά με απόλυτη ακρίβεια και με βάση αποκλειστικά τις δηλώσεις των ενδιαφερομένων πολιτών για να εμβολιαστούν. Δηλαδή, οι δόσεις στάλθηκαν με βάση τις επίσημες λίστες δηλώσεις ενδιαφέροντος. Τον εμβολιασμό, με βάση τις λίστες ολοκλήρωσε η Αλόννησος και εντός των ημερών ολοκληρώνει και η Σκιάθος. Αύριο το Υπουργείο Υγείας θα λάβει μέριμνα για όλους τους πολίτες που είτε από φόβο είτε από άρνηση δεν θέλησαν μέχρι σήμερα να εμβολιαστούν. Επίσης, θα ληφθεί μέριμνα για όλους τους εργαζόμενους που θα σπεύσουν για εργασία στα νησιά. Επί της ουσίας θα ληφθεί μέριμνα για ένα νέο συμπληρωματικό πρόγραμμα για όλους όσοι μέχρι σήμερα δεν θέλησαν να εμβολιαστούν.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το