Τοπικά

Εμβολιασμένο 15% μαθητών και 82% καθηγητών – 36 κρούσματα σε σχολεία – Πέντε σε μαθητές

Εμβολιασμένο είναι το 82% των καθηγητών στα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Νομού Μαγνησίας σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μία εβδομάδα μετά την έναρξη των σχολείων η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας έχει ήδη μια πρώτη εικόνα του ποσοστού των εκπαιδευτικών και των μαθητών που έχουν εμβολιαστεί.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Σταχτέας «συνολικά από τους καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού έχει εμβολιαστεί το 82%, ποσοστό το οποίο είναι υψηλό. Ακόμη από το ειδικό και βοηθητικό εκπαιδευτικό προσωπικό έχει εμβολιαστεί το 80%, ενώ από τους διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων εμβολιάστηκε το 92%».
Χαμηλό, όμως, είναι το ποσοστό εμβολιασμένων μαθητών. Όπως τόνισε ο κ. Σταχτέας «μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί περίπου το 15% των μαθητών και γι’ αυτό εμείς συστήνουμε στους γονείς να κατανοήσουν ακόμη περισσότερο την ανάγκη για εμβολιασμό και τη θωράκιση απέναντι στην πανδημία».
Στα σχολεία ήδη έχουν αρχίσει ενημερωτικές εκδηλώσεις με γονείς για να τους ευαισθητοποιήσουν για το πόσο σημαντικό είναι ο εμβολιασμός των παιδιών, όταν μάλιστα οι ειδικοί αναφέρουν ότι η μεταδοτικότητα του ιού μεταξύ των μαθητών θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας απέστειλε επιστολή στο Νοσοκομείο και στον Ιατρικό Σύλλογο, προκειμένου να διευκολύνουν την παρουσία παιδίατρων σε εκδηλώσεις που θέλουν να κάνουν τα σχολεία για την ενημέρωση των γονέων. Χθες στα σχολεία της Μαγνησίας εντοπίστηκαν έξι κρούσματα εκ των οποίων τα τέσσερα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (τρία σε μαθητές και ένα σε εκπαιδευτικό) και τα δύο σε μαθητές, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σήμερα οι μαθητές θα πρέπει να προσκομίσουν τα αυτοδιαγνωστικά τεστ, όπως συμβαίνει κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το