Τοπικά

Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Ξενώνας φιλοξενίας γυναικών, σε κοινή δράση κατά της βίας

Με θερμή αποδοχή από τους καταστηματάρχες του Βόλου, ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη και θα συνεχιστεί και αύριο Παρασκευή 24 Νοεμβρίου η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών από τα στελέχη του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Βόλου, που υλοποιείται με την υποστήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών στις 25 Νοεμβρίου.
Η δράση αφορά στην τοποθέτηση ενημερωτικού υλικού (αυτοκόλλητο) στα γυναικεία δοκιμαστήρια των εμπορικών καταστημάτων και περιλαμβάνει τους φορείς και τις γραμμές SOS που παρέχουν υπηρεσίες στήριξης σε θύματα βίας, ώστε κάθε γυναίκα – θύμα να επωφεληθεί της ιδιωτικότητας και του χρόνου που μπορεί να έχει σε ένα δοκιμαστήριο και να λάβει την πληροφόρηση που χρειάζεται, με ασφάλεια, για να ζητήσει βοήθεια. Επιπλέον, θα δίνεται η δυνατότητα σε κάθε πολίτη να φωτογραφίσει το αυτοκόλλητο ώστε να μπορεί ανά πάσα στιγμή να προσφέρει την πληροφόρηση σε όποιον και όποτε χρειαστεί.
Για το συντονισμό και την έναρξη υλοποίησης της δράσης συναντήθηκαν σήμερα το πρωί στο κέντρο της αγοράς του Βόλου η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Βόλου Παρασκευή Αναγνώστου Στάθη με τον προέδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Απόστολο Οντόπουλο. Επίσης, η εκπρόσωπος του εμπορικού συλλόγου Έλλη Σαμουηλίδη και δύο υπάλληλοι της γραμματείας, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, ΚΑΠΗ & Δημόσιας Υγείας Δ. Βόλου Μαρία Ζορμπά, η προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Δ. Βόλου Παναγιώτα Κουπριντζιώτου, η υπεύθυνη Πράξης του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δ. Βόλου Μαρία Κασαπλέρη, οι τρεις σύμβουλοι-στελέχη του Ξενώνα. Φιλίτσα Κουλούμπαρδου – ψυχολόγος, Βάσω Μακρυγιάννη – κοινωνική λειτουργός και Δώρα Πεσσιάνη – κοινωνική λειτουργός.
Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Βόλου, συνιστά δομή του Δήμου Βόλου, η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020». Λειτουργεί και δραστηριοποιείται στην πόλη μας από τις 24 Σεπτεμβρίου 2013 και βρίσκεται σε επαγρύπνηση για την υποστήριξη των γυναικών και των παιδιών τους, βασιζόμενος στις αρχές που ορίζει η Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Γ.Γ.Ι.Α.Δ.)
Η διεύθυνση και το τηλέφωνο του Ξενώνα παραμένουν απόρρητα για λόγους ασφαλείας των φιλοξενουμένων γυναικών και των παιδιών τους. Για τυχόν ερωτήσεις ή διευκρινήσεις, υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας με email στο [email protected].

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το