Ελλάδα

Εμπάργκο ΚΚΕ στον ΣΚΑΪ μετά το «κόψιμο» στη Λιάνα Κανέλλη

Σε εμπάργκο στον ΣΚΑΪ προχωρά το ΚΚΕ, το οποίο γνωστοποίησε πως δεν πρόκειται να ξαναστείλει εκπρόσωπό του σε εκπομπή του σταθμού. Αφορμή είναι η έντονη λογομαχία που έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης, 10 Μαρτίου, ανάμεσα στη Λιάνα Κανέλλη και τον Δημήτρη Οικονόμου, τον οποίο μάλιστα το Κομμουνιστικό Κόμμα χαρακτηρίζει «πρωινό άτυπο κυβερνητικό εκπρόσωπο».

«Μετά τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα λογοκρισίας σε καλεσμένους του ΚΚΕ στις εκπομπές του πρωινού άτυπου κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Οικονόμου του ΣΚΑΪ, είναι προφανές ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται στο εξής να νομιμοποιήσει με την – ούτως ή άλλως σπάνια – παρουσία του αυτές τις πρακτικές», αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

Κανέλλη: Το βίντεο που επικαλέστηκε με τον αστυνομικό να φωνάζει «Πάμε να τους σκοτώσουμε»
Για να φτάσει το ΚΚΕ στο εμπάρκγο στον ΣΚΑΪ είχε προηγηθεί το «κόψιμο» της βουλευτού, Λιάνας Κανέλλη, από την εκπομπή «Σήμερα». Το πρωί της Τετάρτης, επικράτησε πανικός στον «αέρα» του ΣΚΑΪ μεταξύ της Λιάνας Κανέλλη και του Δημήτρη Οικονόμου για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και τον σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού. Αφορμή ήταν η αναφορά που έκανε η βουλευτής του ΚΚΕ στο βίντεο που κυκλοφορεί στα σόσιαλ μίντια και δείχνει αστυνομικούς της Ομάδας ΔΡΑΣΗ να λένε «πάμε να τους γ@μήσ@@μ@, πάμε να τους σκοτώσουμε», μόλις ενημερώθηκαν από το κέντρο για τον τραυματισμό του συναδέλφου τους.

Η Λιάνα Κανέλλη αρχικά αναφέρθηκε στο περιστατικό με τον αστυνομικό που χτύπησε κοπέλα ενώ στη συνέχεια καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση στον 27χρονο αστυνομικό της ΕΛ.ΑΣ, πριν ακολουθήσει ο εξής διάλογος με τον Δημήτρη Οικονόμου.

Λιάνα Κανέλλη: «Δεν μου λέτε, την έκφραση έχετε το θάρρος να την παίξετε και την έχω πάνω μου, μίας ομάδας αστυνομικών που φωνάζει “πάμε να τους γ@μήσ@@μ@, πάμε να τους σκοτώσουμε”;»
Δημήτρης Οικονόμου: «Εντάξει κυρία Κανέλλη, αυτά δεν τα επιτρέπουμε εμείς στην εκπομπή».
Λιάνα Κανέλλη: «Εγώ το βίντεο το είδα και παίρνω την ευθύνη».
Δημήτρης Οικονόμου: «Την ευθύνη την έχουμε εμείς και δεν σας επιτρέπουμε να μιλάτε έτσι».
Λιάνα Κανέλλη: «Παίξτε το βίντεο».
Δημήτρης Οικονόμου: «Εσείς δεν επιτρέπεται να μιλάτε έτσι και να το πάρετε πίσω. Να ζητήσετε συγγνώμη από τον κόσμο για αυτό».
Λιάνα Κανέλλη: «Να ζητήσω συγγνώμη για τι;».
Δημήτρης Οικονόμου: «Να ζητήσετε συγγνώμη γιατί από το στόμα σας βγήκε».

Μετά τον διάλογο με τον Δημήτρη Οικονόμου, η Λιάνα Κανέλλη «κόπηκε» από την εκπομπή.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το