Οικονομία

Εμμένουμε στις ρεαλιστικές προτάσεις μας-Εχουμε διάθεση για λύση

newego_LARGE_t_1101_54510408

Δυο κείμενα θα τεθούν προς συζήτηση στην συνεδρίαση του Eurogroup, ένα της ελληνικής πλευράς και ένα των θεσμών, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Η ελληνική πλευρά εμμένει στις προτάσεις της που πριν από λίγες μέρες αναγνωρίστηκαν ως βάση για τις συνομιλίες, αναφέρει Έλληνας αξιωματούχος, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα έχει δείξει διάθεση για λύση.

«Οι προτάσεις εξειδικεύθηκαν και κατατέθηκαν στους θεσμούς και θα κατατεθούν και στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποτελούν δε μια άκρως ρεαλιστική προσέγγιση για άμεση συμφωνία στο πνεύμα της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. H ελληνική κυβέρνηση έχει επιδείξει υπευθυνότητα και βούληση για λύση. Τώρα είναι ώρα που κρίνεται η υπευθυνότητα και η βούληση του καθενός», δηλώνει Έλληνας αξιωματούχος, επισημαίνοντας ότι ελληνική πρόταση έχει «μικρές διαφορές» με αυτή των δανειστών, συνεπώς δεν αιτιολογείται η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας.

Η ελληνική κυβέρνηση προσέφερε ισοδύναμα για να αντισταθμίσει την διατήρηση των φορολογικών εξαιρέσεων στα νησιά, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Αξιωματούχοι της ευρωζώνης, από την πλευρά τους, δήλωσαν ότι το Eurogroup θα εργαστεί πάνω στην πρόταση των θεσμών, εφόσον όπως σημείωσαν, δεν υπάρχει συμφωνία με την Ελλάδα.

Νωρίτερα το Reuters μετέδωσε ότι κατά την πρωϊνή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους θεσμούς, οι δανειστές προειδοποίησαν ότι δίχως νέα, λειτουργική πρόταση από την Ελλάδα (για την οποία φέρεται να είχε δοθεί διορία έως τις 12.00 σήμερα) θα κατέθεταν την δική τους πρόταση στο Eurogroup, χωρίς να επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι αυτή η πρόταση θα είχε τη μορφή τελεσιγράφου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το