Τοπικά

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας στο πλευρό του πολίτη που δικάζεται για τα επεισόδια έξω από τη ΔΕΥΑΜΒ

Τη συμπαράστασή της στο μέλος της κίνησης κατοίκων για το Νερό που δικάζεται για τα όσα έγιναν έξω από τη ΔΕΥΑΜΒ τον Μάρτιο του 2015, εκφράζει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Μαγνησίας τονίζοντας πως οι πολίτες εκείνη την ημέρα απαίτησαν το δημοκρατικό τους δικαίωμα να υπερασπιστούν τη θέση τους για τη διαχείριση ενός δημόσιου και κοινωνικού αγαθού.
Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας:

“Σε δίκη οδηγείται συμπολίτης, μέλος της κίνησης κατοίκων Πηλίου και Βόλου για το νερό. Το “έγκλημα” ήταν η συμμετοχή του σε συγκέντρωση συμπολιτών που απαίτησαν το αυτονόητο δημοκρατικό τους δικαίωμα. Να μεταφέρουν και να υπερασπιστούν την άποψη και θέση τους, στο Διοικητικό Συμβούλιο μιας δημόσιας επιχείρησης (ΔΕΥΑΜΒ)!!!, για την διαχείριση ενός δημόσιου -κοινωνικού αγαθού. ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ!!!
Εισέπραξαν με εντολή- απαίτηση των «αιρετών αρχόντων» και υφισταμένων, τον αποκλεισμό, την καταστολή, την σύλληψη και παραπομπή για παραδειγματισμό, Για όποιον δεν “συμμορφώνεται” προς τας υποδείξεις…
Η πρακτική της συκοφάντησης, του εκφοβισμού, των απειλών και της ράβδου, επιχειρείται να εδραιωθεί στα τοπικά δρώμενα, αλλά και την κοινωνική συνείδηση, όχι μόνο σαν κάτι φυσιολογικό, αλλά ακόμα χειρότερα ,σαν κάτι αναγκαίο.
Έτσι η συμπαράσταση στον δικαζόμενο συμπολίτη μας (Δικαστήρια Βόλου Τετάρτη 24 Μαΐου και ώρα 9ηπ.μ), και με την φυσική μας παρουσία, όχι μόνο είναι αυτονόητη αλλά και δημοκρατική υποχρέωση”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το