Τοπικά

Ελλείψεις και προβλήματα υποβαθμίζουν τις παραλίες του Πτελεού

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η Εθελοντική Ομάδα Πτελεού “ΑΙΟΛΙΣ” οργανώνει επιχείρηση για τον καθαρισμό του βυθού της προβλήτας στον οικισμό “Πηγάδι”, την ερχόμενη Κυριακή 10 Μαΐου, ενώ με έγγραφό της προς τον Δήμο Αλμυρού επισημαίνει τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, για την αναβάθμιση των ακτών της Τοπικής Κοινότητας.

Όπως μεταξύ άλλων τονίζεται στο έγγραφο, σοβαρά προβλήματα υποβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν της περιοχής και ενώ οι παραλίες είναι θαυμάσιες, οι επισκέπτες δεν μένουν ευχαριστημένοι, με αποτέλεσμα να χάνονται χρήματα για τον τουρισμό που τόσο έχουμε ανάγκη. Τα προβλήματα που επισημαίνουν είναι:
– Ελλείψεις από ντουζιέρες. Οι επισκέπτες κάθε χρόνο δυσανασχετούν γιατί δεν είναι δυνατόν σε παραλίες και μάλιστα οργανωμένες ο Δήμος να μην παρέχει νερό.
– Ελλείψεις σε κάδους απορριμμάτων – συχνή καθαριότητα. Σε όσες παραλίες υπάρχουν είναι πάντα γεμάτοι, δημιουργώντας τους καλοκαιρινούς μήνες με την υπερβολική ζέστη, δυσοσμία και εστία μολύνσεων.
– Περιποίηση της βλάστησης εκεί όπου υφίσταται, προκειμένου να υπάρχει σκιά για τους επισκέπτες.
– Διάνοιξη και αποκατάσταση των προσβάσεων στις μη κεντρικές παραλίες (Παχυά άμμος, Καραβοτσάκι, Δράκα, Κουτσκιάς).
– Ασφαλτόστρωση του κεντρικού δρόμου που οδηγεί στην παραλία της “Λεύκης”. Υπάρχουν πολλές λακούβες και ο σσφαλτοτάπητας έχει χαλάσει.
– Αποκατάσταση και ασφαλτόστρωση των περιφερειακών δρόμων “Λεύκη – Καραβοτσάκι – Παναγιά” και “Πηγάδι – Πιτσάλα”.
– Επιδιόρθωση των εγκαταστάσεων beach volley στην παραλία “Λουτρό”.
– Τοποθέτηση μειωτών ταχύτητας στον δρόμο Πηγάδι – Παναγιά έμπροσθεν των καταστημάτων στη θέση “Ροδιά”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το