Τοπικά

Ελλείψεις και προβλήματα στον Περιφερειακό – Παράπονα και διαμαρτυρίες από περιοίκους

Σχεδιάστηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και παραδόθηκε στην κυκλοφορία ένα μέρος του για αυτόν τον λόγο και για την πρόσβαση των επισκεπτών στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Σήμερα εκτείνεται από τη Λαρίσης έως την ΑΓΕΤ, αλλά δυστυχώς εμφανίζει προβλήματα και ελλείψεις, δείχνοντας κατά καιρούς ότι έχει εγκαταλειφθεί. Ο λόγος για τον Περιφερειακό του Βόλου.
Σχεδόν καθημερινά είναι τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες περιοίκων, αλλά και χρηστών του περιφερειακού δρόμου του Βόλου. Αναγνώστες τηλεφωνούν στη «Θ» κάθε λίγο και λιγάκι για να επισημάνουν ελλείψεις και προβλήματα που παρουσιάζει ο Περιφερειακός σχεδόν σε όλο το μήκος του.

Φερτές ύλες έχουν καλύψει το φρεάτιο με τα νερά να μην μπορούν να βρουν διέξοδο

Όπως σημειώνουν, σε ένα μεγάλο μέρος του περιφερειακού δρόμου λείπουν οι απαραίτητες διαγραμμίσεις στην άσφαλτο, οι οποίες βοηθούν πάρα πολύ στην οδήγηση. «Από την πολυκαιρία έχουν «ξεφτίσει» οι διαγραμμίσεις στο οδόστρωμα, διότι χωρίς αυτές είναι επικίνδυνη η οδήγηση, ειδικά σε σημεία όπου ο φωτισμός είτε είναι ελλιπής είτε δεν υπάρχει καθόλου. Εδώ έχουν «σβηστεί» οι διαβάσεις των πεζών» ανέφερε οδηγός που διέρχεται καθημερινά από τον περιφερειακό δρόμο.
«Ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα», όπως σημείωσε περίοικος, που διέρχεται καθημερινά από τον περιφερειακό, «σε έναν δρόμο που έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές, είναι ότι δεν υπάρχει ψηλό διάζωμα που να αποτρέπει τη διέλευση πεζών και δικύκλων, αλλά και να μην «τυφλώνουν» τα φώτα τους οδηγούς των αντίθετα κινούμενων οχημάτων».
«Από την είσοδο της Λαρίσης στον Περιφερειακό έως τη διασταύρωση με το Φυτόκο οι δύο κατευθύνσεις του δρόμου χωρίζονται είτε με ψηλό τσιμεντένιο διάζωμα είτε με μπάρες. Μετά όμως δεν υπάρχει παρά ένα διάζωμα σαν πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και αυξημένοι κίνδυνοι» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Αυτοσχέδιοι κάθετοι δρόμοι που βγάζουν και οδηγούν στον Περιφερειακό

Η «Θ» βρέθηκε χθες το απόγευμα στον περιφερειακό δρόμο καταγράφοντας με τον φωτογραφικό φακό κάποια από τα προβλήματα και τις ελλείψεις. Μεταξύ άλλων τα πολλά φρεάτια όμβριων υδάτων που είναι βουλωμένα από φερτές ύλες, χόρτα, πανιά, σκουπίδια. Επίσης από αρκετά φρεάτια ξεπροβάλλουν από θάμνοι έως και μικρά δέντρα, με αποτέλεσμα τα νερά της βροχής να μην μπορούν να βρουν διέξοδο και να παραμένουν στις άκρες του δρόμου.
Σε αρκετά σημεία αυτοκίνητα βγαίνουν στον Περιφερειακό από μικρούς δρόμους, αλλά και από αυτοσχέδιους, όπως στο ύψος περίπου του χειμάρρου Κραυσίδωνα, ενώ στο διάζωμα έχουν δημιουργηθεί δρομάκια για να περνούν δίκυκλα από τη μία πλευρά στην άλλη.
Τέλος περιοίκοι επισημαίνουν για άλλη μια φορά την έλλειψη πεζογεφυρών από το ύψος του Φυτόκου έως τη Γορίτσα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το