Τοπικά

Ελεύθεροι υπό όρους οι δύο συλληφθέντες στη Σκόπελο για κατοχή κάνναβης

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες, ύστερα από την απολογία στον ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα υπηρεσίας Πρωτοδικών Βόλου, οι δύο συλληφθέντες από την Αστυνομία στη Σκόπελο για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Πρόκειται για έναν 24χρονο Έλληνα και έναν συνομήλικό του αλβανικής υπηκοότητας, που είχαν συλληφθεί στη Σκόπελο την Πέμπτη 29 Αυγούστου και εναντίον των οποίων ασκήθηκαν διώξεις για κατοχή, διακίνηση και καλλιέργεια ινδικής κάνναβης για αποκλειστική δική τους χρήση.
Και οι δύο φέρεται να υποστήριξαν στον ανακριτή, ότι την κάνναβη την καλλιεργούσαν για δική τους χρήση. Τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι μέχρι τη δίκη τους και συγκεκριμένα εμφάνιση μια φορά τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας τους, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και καταβολή εγγύησης 1.000 ευρώ από τον καθένα.
Είχαν συλληφθεί να κατέχουν έντεκα συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, 717,9 γραμμαρίων και τρία καλλιεργούμενα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως δύο μέτρων.
Παράλληλα διέθεταν ηλεκτρονική ζυγαριά, τρεις τρίφτες κάνναβης, 200 νάιλον συσκευασίες, μια μεταλλική ράβδο, ένα μαχαίρι και χρηματικό ποσό 600 ευρώ.

Οι δύο δράστες συνελήφθησαν μετά από παρακολούθηση των αστυνομικών και αφού πήγαιναν τρεις φορές στο ίδιο οικόπεδο, όπου είχαν συναντήσεις με άλλα πρόσωπα, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια δοσοληψία μεταξύ τους.
Στη συνέχεια οι αστυνομικοί προέβησαν σε έρευνα στα σπίτια των δύο 24χρονων, με τον έναν να τους παραδίδει ποσότητα χασίς τεσσάρων γραμμαρίων, που είχε για προσωπική χρήση και τον άλλο ποσότητα 2 γραμμαρίων.
Τελικά η μεγάλη ποσότητα χασίς που βρέθηκε και κατασχέθηκε, βρισκόταν σε «καβάτζα», που είχαν σε αγροτική περιοχή. Οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν να υποβληθούν σε ιατρική εξέταση, για να αποδείξουν ότι είναι τοξικομανείς και κατέθεσαν ότι κατείχαν από κοινού τα ναρκωτικά για ιδία χρήση.
Ο Αλβανός, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν τα σακουλάκια συσκευασίας για το χασίς, είπε ότι τα είχε, για να ελέγχει την ποσότητα που καταναλώνει, για να μην «ξεφύγει», κάνοντας κατάχρηση.
Ο 24χρονος Αλβανός κατηγορείται και για παράνομη κατοχή όπλου, καθώς κατείχε μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο και ένα μαχαίρι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το