Τοπικά

Ελεύθεροι με όρους οι τρεις Αλβανοί για τον ένα τόνο χασίς που βρέθηκε στην Αλόννησο

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες, ύστερα από την απολογία τους στον ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα υπηρεσίας Πρωτοδικών Βόλου, οι τρεις Αλβανοί, που είχαν συλληφθεί δυτικά της Μυτιλήνης, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που διακίνησε 1.172 κιλά χασίς, που βρέθηκαν στη νησίδα Πιπέρι Β. Σποράδων.
Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στους τρεις, είναι απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση τρεις φορές τον μήνα στο οικείο αστυνομικό τμήμα και καταβολή χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ από τον καθένα. Όπως υποστήριξε ο συνήγορος υπεράσπισής τους, τα ταχύπλοα σκάφη του συλληφθέντα στο Αγκίστρι και των τριών που συνελήφθησαν δυτικά της Μυτιλήνης, δεν σχετίζονταν μεταξύ τους, δεν είχαν κοινή πορεία πλεύσης και δεν υπάρχει χρονική και τοπική συνάφεια στις συλλήψεις.
«Το ένα βρέθηκε στο Αγκίστρι με τις ναρκωτικές ουσίες στη νήσο Πιπέρι και το άλλο στα Ψαρά», επισήμανε ο συνήγορος υπεράσπισης.

Οι τρεις κρατούνταν στη Μυτιλήνη για διοικητική απέλαση όταν εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψής τους από τον ανακριτή Βόλου.
Ισχυρίζονται ότι μετέφεραν καύσιμα (700 λίτρα βενζίνη που κατασχέθηκε) από την Αγία Μαρία Κορωπίου στη νήσο Ψαρά.
Ο Αλβανός που συνελήφθη στο Αγκίστρι ομολόγησε. Φέρεται να μαρτύρησε που έκρυβε τα ναρκωτικά, αλλά για τους τρεις είπε ότι δεν τους γνωρίζει και δεν τους είδε ποτέ.
Οι δύο 42χρονοι και ο 25χρονος Αλβανοί οδηγήθηκαν χθες κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας στον ανακριτή για να απολογηθούν.
Οι Αλβανοί συνελήφθησαν στις 25 Σεπτεμβρίου ανοιχτά των Ψαρών από βατραχανθρώπους του Λιμενικού. Μεταφέρθηκαν από την Κω, όπου κρατούνταν για άλλα αδικήματα, στον Βόλο, μετά από ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει ο ανακριτής, καθώς εμπλέκονταν στην υπόθεση με την ποσότητα των ναρκωτικών που βρέθηκε στο Πιπέρι και έγινε ενοποίηση της δικογραφίας.

Σε βάρος των τριών είχε ασκηθεί δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις των νομοθεσιών για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και την είσοδο, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια.
Σημειώνεται ότι ο τέταρτος Αλβανός, ηλικίας 35 ετών, συνελήφθη την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στο Αγκίστρι, και μετά την απολογία του στον ανακριτή Βόλου, κρίθηκε προφυλακιστέος μέχρι τη δίκη του, οδηγούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το