Τοπικά

Ελένη Ψυχούλη για τις καταστροφές στο Πήλιο: «Ήταν εφιάλτης, άκουγα μόνο κραυγές αγωνίας»

Η Ελένη Ψυχούλη έδωσε συνέντευξη και αναφέρθηκε στις καταστροφές που συνέβησαν στο Πήλιο.

Η συγγραφέας μίλησε στην εκπομπή «Ελένη» και αρχικά, δήλωσε: «Αυτό το τραύμα δεν φεύγει εύκολα, ζήσαμε φόβο θανάτου».

«Πέφτω το βράδυ να κοιμηθώ και το βλέπω σαν ταινία να περνάει από μπροστά μου αυτό και είναι εφιάλτης. Δεν μπορείς να κοιμηθείς. Ήμουν στο χωριό, σε πιο ψηλό σημείο κι αυτό με έσωσε. Ήμουν ολομόναχη», είπε χαρακτηριστικά.

«Σε εμάς το πολύ δυνατό φαινόμενο δεν σταμάτησε για 15 ώρες. 15 ώρες είσαι άυπνος, μαζεύεις νερά μέσα από το σπίτι, χτυπούν τα τηλέφωνα», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, περιέγραψε τις σκηνές, όταν αντίκρισε τι συνέβη. «Κατεβαίνω να δω τι έγινε κι ήμασταν 15 άνθρωποι σαν τους τρελούς να κοιτάμε μπροστά και δεν ξέραμε πού ήμασταν, δεν αναγνωρίζαμε το χωριό. Άκουγα μόνο κραυγές αγωνίας. Έχω στα αυτιά μου τη βουή του ποταμού, τη βουή της εκδίκησης της φύσης. Μέχρι να αποδυναμωθεί όλη αυτή η ένταση δεν ήξερες αν θα είναι η δική σου στιγμή», εξήγησε.

Τέλος, πρόσθεσε: «Καταστράφηκε πλήρως το σπίτι του αδερφού μου. Δεν ήξερες ποιος θα έρθει να μας δώσει. Πού θα βρούμε φαγητό. Η δυνατή στιγμή ήταν όταν έφτασε το καράβι στον Βόλο και μας έδιναν φαγητό. Μόλις είδα το ψωμί, τρελάθηκα από τη χαρά μου».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το