Τοπικά

Έλεγχος στους πυροσβεστήρες του πρώην Πολυκλαδικού

polykladiko
Σε έλεγχο όλων των σημείων που μπορεί να κρύβουν κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών, στο σχολικό συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού, προχώρησε ομάδα καθηγητών και μαθητών η οποία συστήθηκε με πρωτοβουλία του διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ Σωκράτη Σαβελίδη. Μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος, η ομάδα θα υποβάλει έκθεση με τις παρατηρήσεις της ώστε αυτή να προωθηθεί αρμοδίως.
Σήμερα, συγκεκριμένα, έγινε έλεγχος στους πυροσβεστήρες του σχολείου. Όπως εξήγησε ο κ. Σαβελίδης, μετά τη φωτιά στο ισόγειο του 2ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας που λειτουργεί στο ίδιο συγκρότημα, την 1η Δεκεμβρίου, ανέθεσε σε δύο καθηγητές από το Ναυτικό Τμήμα, οι οποίοι γνωρίζουν από ασφάλεια και υγιεινή στα πλοία, να προχωρήσουν σε έλεγχο όλου του κτιρίου, με τη βοήθεια μαθητών που διδάσκονται θέματα ασφάλειας. Η ομάδα, με τη χρήση σχεδιαγραμμάτων του σχολείου και επί τόπου αυτοψία, εντόπισε τα επικίνδυνα σημεία για την υγιεινή και ασφάλεια των παιδιών αλλά και των καθηγητών στο κτίριο.
Οι έλεγχοι περιελάμβαναν έλεγχο ύπαρξης και σωστής λειτουργίας πυροσβεστήρων, ύπαρξη αντιπυρικών κουβερτών, σκαλών, εργαλείων διάρρηξης για να ξηλωθούν πόρτες σε περίπτωση που πρέπει να γίνει απεγκλωβισμός κ.α. “Όλα τα σχολεία είναι υποχρεωμένα να τηρούν μέτρα ασφαλείας και να διαθέτουν ομάδα πολιτικής προστασίας που αποτελείται από τον διευθυντή και ορισμένους καθηγητές. Στη συγκεκριμένη περίπτωση συστήσαμε μια πιο διευρυμένη ομάδα, στην οποία συμμετείχαν μαθητές αλλά και μαθήτριες, οι οποίες μάλιστα επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον” ανέφερε ο κ. Σαβελίδης.
Σημειώνεται οτι την ερχόμενη εβδομάδα η ομάδα “κρούσης” του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας δέχθηκε πρόταση από το 2ο Γυμνάσιο να κάνει ενημέρωση για θέματα ασφάλειας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το