Τοπικά

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Αντιδήμαρχος Δ. Καντόλας “Θ”

καντόλας

Την ώρα που το πόρισμα των οικονομικών επιθεωρητών για το Μουσείο της Πόλης, το οποίο έφερε στη δημοσιότητα η «Θεσσαλία», κάνει λόγο για πάρτι με πλαστά – εικονικά τιμολόγια την περίοδο 2007-2010, την ίδια ώρα προχωράει η δικαστική έρευνα για μια άλλη αντίστοιχη υπόθεση, επίσης με εικονικά – πλαστά τιμολόγια, αυτή τη φορά του πρώην Δήμου Αισωνίας.

Για την υπόθεση με τα πλαστά τιμολόγια που επίσης η «Θ», είχε φέρει στη δημοσιότητα, απολογήθηκε στον Ανακριτή ο πρώην Δήμαρχος Αισωνίας και ήδη Αντιδήμαρχος Βόλου Δ. Καντόλας και δύο υπάλληλοι του πρώην Δήμου. Στον κ. Καντόλα έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απιστία, ψευδή βεβαίωση και παράβαση καθήκοντος και μετά την απολογία του, του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι (χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα).

 Το «κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται», από έλεγχο του ΣΔΟΕ στην Αττική, για τον εντοπισμό επιχείρησης εργολάβου που είχε εκδώσει εικονικά τιμολόγια σε όλη την Ελλάδα και είχε εξαφανιστεί.  Η υπόθεση, η οποία, στην περιοχή μας, ήλθε στο φως από ελέγχους της ΔΟΥ και του ΙΚΑ, αφορά χρηματικά εντάλματα για εικονικά – πλαστά τιμολόγια του εν λόγω εργολάβου,  που φέρονται να υπογράφηκαν και να πληρώθηκαν  τον Νοέμβριο του 2010, δηλαδή ένα μόλις μήνα πριν  η διοίκηση αλλάξει μορφή και συγκροτηθεί ο ενιαίος Καλλικρατικός Δήμος Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρήματα δόθηκαν για έργα που φέρονται να έγιναν, ενώ δεν ήταν ενταγμένα στο τεχνικό πρόγραμμα 2010 του τότε Δήμου Αισωνίας, εντοπίστηκαν, δε, διάφορες παρατυπίες στις διαδικασίες παραλαβής των έργων και ελλείψεις στα παραστατικά των ενταλμάτων.

Η δικαιοσύνη εξετάζει το πώς ο κ. Καντόλας βρήκε το συγκεκριμένο εργολάβο, μέσω ποιου, πώς συνεργάστηκε μαζί του, ποιον πλήρωνε κλπ.

 Η συγκεκριμένη υπόθεση δεν είναι η μοναδική του πρώην Δήμου Αισωνίας που έχει πάρει το δρόμο της  Δικαιοσύνης. Θυμίζουμε ότι ο πρώην Δήμος  Αισωνίας είναι ο ένας από τους τρεις Δήμους (μαζί με τους πρώην Δήμους Βόλου και Αγριάς), που  η προηγούμενη Δημοτική Αρχή εντόπισε ταμειακό έλλειμμα περίπου 400.000 ευρώ και μάλιστα ο ταμίας του πρώην Δήμου έχει τεθεί σε αργία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το