Οικονομία

Τι είπαν οι ΥΠΟΙΚ μετά το Eurogroup

οικονομικών

Με την ολοκλήρωση του Eurogroup, οι υπουργοί οικονομικών της Ευρώπης δια μέσω των δηλώσεων τους, έδειξαν μια πρωτόγνωρη αμηχανία ως προς το μέλλον των συνομιλιών για τη μορφή του Ελληνικού προγράμματος και τις θέσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.

Σημαντικό είναι επίσης πως παρά την ύπαρξη προσχέδιου κοινών δηλώσεων των υπουργών με την ολοκλήρωση των Eurogroup, λόγω δυσκολιών που παρουσιάστηκαν στις συνομιλίες στο τέλος, οι υπουργοί προχώρησαν σε χωριστές δηλώσεις.

Αμηχανία Ντάισελμπλουμ

Ο πρόεδρος του Eurogroup φάνηκε αμήχανος κατά τη συνέντευξη Τύπου του, τονίζοντας πως υπήρξε πρόοδος και η συζήτηση ήταν εποικοδομητική, όμως η πρόοδος αυτή δεν αρκεί και το κύριο μήνυμα είναι πως οι συζητήσεις θα κορυφωθούν τη Δευτέρα. Πιο αναλυτικά ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως:

«Ήταν μια έντονη και εποικοδομητική συζήτηση, όπου είχαμε την ευκαιρία να καλύψουμε αρκετό έδαφος και να κάνουμε κάποια πρόοδο. Δυστυχώς η πρόοδος δεν είναι αρκετά για να φτάσουμε στο επίπεδο ενός κοινού ανακοινωθέντος, άρα θα συνεχίσουμε τις συνομιλίες μας.»

«Θα συνεχίσουμε τη Δευτέρα καθώς δεν υπήρξε κάποια σαφής κατάληξη σε αυτά που συζητούσαμε και έτσι οι συνομιλία μας θα συνεχιστεί, δεν υπάρχουν συμπεράσματα να μοιραστώ μαζί σας.»

«Διερευνήσαμε πολλά ζητήματα και την δυνατότητα παράτασης. Βασικός μας στόχος ήταν να γνωριστούμε και να τους εκθέσουμε το ρηξικέλευθο πρόγραμμα μας.»

Ο ισορροπιστής Μοσκοβισί

Ο γάλλος υπουργός οικονομικών προχώρησε σε μια σύντομη αλλά ενωτική δήλωση, προσπαθώντας να κατευνάσει τα πνεύματα, μεταφέροντας το μήνυμα πως έχει γίνει κάποια πρόοδος. «Ήταν πολύ χρήσιμη η συνάντηση και για εμάς και για την Ελλάδα. Παρά τις καλές προσπάθειες δεν μπορέσαμε να καταλήξουμε σε μια κοινή δήλωση, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες».

Βαλντίς Ντομπρόβσκις

Ο Λιθουανός υπουργός οικονομικών Βαλντίς Ντομπρόβσκις έκανε την πιο λιτή δήλωση από ολούς λέγοντας απλά πως:«Συνεχίζουμε για τη Δευτέρα, δεν υπάρχει συμφωνία».

Πηγή:protothema.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το