Τοπικά

Έλαμψαν οι παραλίες της Σκιάθου – 450 εθελοντές απομάκρυναν 10 τόνους σκουπίδια

Η ΣΚΙΑΘΟΣ.1

Για ενδέκατη συνεχή χρονιά, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου “Η Σκιάθος” και το συντονισμό του Δήμου, πραγματοποιήθηκε το περιβαλλοντικό πρόγραμμα “Ολοι μαζί Σκιάθος καθαρή” (10-17 Απριλίου), τη συμμετοχή της Λιμενικής Αρχής, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, των Σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των Συλλόγων. Κατά το διάστημα υλοποίησης της δράσης πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός 19 παραλιών και περιοχών. Η δράση κορυφώθηκε την Κυριακή 17 Απριλίου με την πανελλήνια εθελοντική καμπάνια καθαρισμού ”Let’s Do It”, στην οποία οι εθελοντές της Σκιάθου συμμετείχαν δυναμικά από την πρώτη χρονιά, που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας, το 2012.

Η ΣΚΙΑΘΟΣ.2

Έτσι, με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού στις παραλίες:
Αλυγαριές, Κρυφή Άμμος, Μαντράκι, Ελιάς, Άγκιστρος, Λεχούνι, Ασέληνος, Μέγας Γυαλός, Σίφερι, Αγία Ελένη, Άγιος Παντελεήμονας, Κάστρο, Κουκουναριές (βυθός λιμανιού), όπως και στις περιοχές, Πλάκες, Δημοτικό πάρκο, 2ο Δημοτικό Σχολείο, στον παραλιακό δρόμο από την ανατολική παραλία μέχρι τον Άϊ Γιώργη, περίμετρος λίμνης Αγίου Γεωργίου, στο ρέμα Λεχούνι. Σε εκκρεμότητα μένει ο καθαρισμός της παραλίας του Άϊ Γιώργη και η αποκομιδή των σκουπιδιών απο τις παραλίες Μέγας Γυαλός, Κάστρο και Άγιος Παντελεήμονας, η οποία θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες με το καΐκι ‘Καλυψώ’, του κ. Λάμπρου Χούμα.

Η ΣΚΙΑΘΟΣ.4
Σε όλη τη διάρκεια της δράσης συμμετείχαν περισσότεροι από 450 εθελοντές και απομακρύνθηκαν περίπου 10 τόνοι απορριμμάτων, ενώ ο Δήμος, δια του Αντιδημάρχου κ. Κωστή Γιαννίτση υποστήριξε την όλη δράση με υλικά και συντονισμένη παρουσία.
Οι σύλλογοι, φορείς και αρχές της Σκιάθου, που συμμετείχαν στη δράση ήταν: Σώμα Ελλήνων Οδηγών/Τοπικό Τμήμα Σκιάθου, Γυμναστικός Σύλλογος Σκιάθου, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης/Βάση Ετοιμότητας Σκιάθου, 1ο Δημοτικό Σχολείο/μαθητές και εκπαιδευτικοί, 2ο Δημοτικό Σχολείο/μαθητές και εκπαιδευτικοί, Γυμνάσιο Σκιάθου/μαθητές και καθηγητές, Λύκειο Σκιάθου/μαθητές και καθηγητές ,Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου, Λιμεναρχείο Σκιάθου, Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκιάθου, Οικολογικός Σύλλογος Σκιάθου, Φυσιολάτρες Οδοιπόρους Σκιάθου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος».

Η ΣΚΙΑΘΟΣ.3

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το