Τοπικά

ΕΚΒ προς ΠΑΜΕ: “Ξεκρεμάστε πρώτα τις ταμπέλες των κομματικών φερέφωνων και μετά μιλήστε για αγώνα”

Σφοδρότατη επίθεση κατά του ΠΑΜΕ Μαγνησίας εξαπολύει με σημερινή ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου, κατηγορώντας μεταξύ άλλων τα στελέχη του ότι διασπούν ενσυνείδητα το Συνδικαλιστικό Κίνημα και λειτουργούν ως …γκαιμπελίσκοι! Η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί απάντηση στο ανοιχτό κάλεσμα που απηύθυνε το ΠΑΜΕ προς τα μέλη των διοικήσεων των εργατικών σωματείων της Μαγνησίας, με στόχο «να οργανωθεί ένα μεγάλο μέτωπο αγώνα για τη διεκδίκηση των απωλειών σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και κυρίως την κατάργηση των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν ή και καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας».

Απαντώντας στο κάλεσμα αυτό, το Εργατικό Κέντρο καλεί τα στελέχη του ΠΑΜΕ «να ξεκρεμάσουν πρώτα τις ταμπέλες των κομματικών φερέφωνων και να προσέλθουν στον Αγώνα ως συμπολεμιστές και όχι σαν …Εφιάλτες!».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Από την εκ του ασφαλούς, πάντα, θέση της ισχνής συνδικαλιστικής μειοψηφίας, το ΠΑΜΕ Μαγνησίας αποτολμά, για άλλη μια φορά, να παραδώσει μαθήματα αγωνιστικότητας και συνδικαλιστικής αρετής στα Προεδρεία του ΕΚΒ και της ΓΣΕΕ!
Το παράλογο, όμως, και συνάμα φαιδρό της υπόθεσης είναι ότι οι κατ’ όνομα αυτοί αγωνισταράδες, μέσα στο επικριτικό παραλήρημά τους, ξεχνούν κάθε φορά να ομολογήσουν ότι τις αποφάσεις των αγωνιστικών πλάνων δεν τις διαμορφώνουν τυχάρπαστα πρόσωπα, αλλά εκπρόσωποι αιρετοί των εργαζομένων, αναδειχθέντες στα αξιώματά τους με αδιάβλητες εκλογικές διαδικασίες και από πλειοψηφίες ευρύτατες και όχι από «κουκιά κομματικά και μετρημένα στα δάχτυλα».
Αντί, λοιπόν, να πασχίζουν να …κατατροπώσουν (πριν από τους Θεσμούς και τους Βιομήχανους), τους αιρετούς εκπροσώπους των εργαζόμενων, «φορώντας» τους τις «τραγιάσκες» του Περισσού, ας απολογηθούν πρώτα οι ίδιοι γιατί προτιμούν να γίνονται τα πραγματικά δεκανίκια της Τρόϊκας και του ΣΕΒ, διασπώντας ενσυνείδητα το Συνδικαλιστικό Κίνημα και λειτουργώντας ως …γκαιμπελίσκοι τους!
Αυτό είναι το ουσιαστικό ΚΑΛΕΣΜΑ, που τους απευθύνουν οι εργαζόμενοι, στο οποίο, όμως για να καταφέρουν να ανταποκριθούν, θα πρέπει πρώτα να ξεκρεμάσουν τις ταμπέλες των κομματικών φερέφωνων και να προσέλθουν στον ΑΓΩΝΑ ως συμπολεμιστές και όχι σαν …Εφιάλτες!

Share

Πρόσφατα άρθρα

Η απάτη τους δεν έπιασε – Της τηλεφώνησαν για να της πουν ότι τραυματίστηκε η κόρη της ενώ… δεν έχει παιδιά

Ένα νέο περιστατικό απόπειρας απάτης βλέπει το «φως» της δημοσιότητας όταν επιτήδειοι την κάλεσαν και…

27 Δεκεμβρίου 2023

Τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία για τον θάνατο του αστυνομικού

Τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία κηρύσσεται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου…

27 Δεκεμβρίου 2023

Το ΣτΕ είπε «ναι» στην έκδοση Μαροκινού που φέρεται μέλος του ISIS

Το πράσινο φως έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας για την έκδοση 30χρονου Μαροκινού, ο οποίος…

27 Δεκεμβρίου 2023

Δ. Κουρέτας: Η Θεσσαλία πρωταγωνίστρια στη νέα εποχή – Ορκίστηκε ο νέος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου

Με κάθε επισημότητα, παρουσία εκπροσώπων πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου…

27 Δεκεμβρίου 2023

Έκκληση φιλόζωων: «Να ρίξουν αθόρυβα πυροτεχνήματα την Πρωτοχρονιά για προστασία των ζώων»

Φιλοζωικές οργανώσεις απευθύνουν έκκληση προς τους πολίτες για τα πυροτεχνήματα της Πρωτοχρονιάς, ζητώντας να γίνει…

27 Δεκεμβρίου 2023

Τραγωδία στην Ιταλία: Έστειλαν κατά λάθος πανάκριβο λογαριασμό νερού σε ηλικιωμένη και πέθανε

Τραγωδία έλαβε χώρα στην Ιταλία, όταν μια 88χρονη συνταξιούχος ονόματι Κατερίνα έχασε τη ζωή της…

27 Δεκεμβρίου 2023